Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Samo se pojavio u sali: Bećirovića jedva “ugurali” u prvi red na inauguraciji Milatovića

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, napravio je danas omanji diplomatski skandal i napravio probleme protokolu tokom inauguracije Jakova Milatovića, novog predsjednika Crne Gore.

Bećirović se, tvrde svjedoci, pojavio u sali Parlamenta Crne Gore, iako domaćini nisu očekivali njegov dolazak na svečanu inauguraciju.

Da bi se izbjegao skandal, protokol je brže-bolje donio pomoćnu stolicu i smjestio Bećirovića u prvi red uz drugo dvoje članova Predsjendištva BiH Željku Cvijanović i Željka Komšića. Bećirović je zakrčio prolaz između dva reda u crnogorskom Parlamentu, ali je ipak bio zadovoljan reakcijom protokola, prenosi Bosnainfo.

Našao se u prvom redu gostiju zajedno sa kolegama iz Predsjedništva BiH, te Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije i Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su prije desetak dana dobili poziv iz Crne Gore da prisustvuju inauguraciji predsjednika te države Jakova Milatovića. Željka Cvijanović i Željko Komšić su odmah prihvatili poziv i potvrdili svoj dolazak u Podgoricu. Denis Bećirović je odlučio da još malo razmisli prije nego što donese odluku. Možda je razlog njegovom “oprezu” bio taj što je na predsjedničkim izborima podržao (kao i Komšić, uostalom) Mila Đukanovića, podsjeća Slobodna Bosna.

Na kraju je Bećirović ipak odlučio da otputuju na inauguraciju, ali je to učinio prekasno za promjenu protokola koji se brinuo o rasporedu zvanica.

Njegov iznenadni dolazak prisilio je protokol da mu na brzinu osigura isti značaj kao i ostalim članovima Predsjedništva BiH, pa su brže-bolje donijeli stolicu i “uglavili” Bećirovića u skupštinski prolaz između Željka Komšića i američkog diplomate Gabriela Escobara!

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Sergej Barbarez (52) fotografijom koju je objavio na Instagramu potvrdio je da je pristao preuzeti kormilo Zmajeva. Kao grom iz vedra...

Vijesti

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je Bosanski Novi, kako se i vidi na fotografijama...

Vijesti

Ivana Ilić majka male Danke Ilić je otvorila ranjenu dušu i po prvi put progovorila o tragičnom 26. martu kada je dvogodišnja djevojčica nestala,...

Biznis

Vijest da je američka kompanija Regulus Global preuzela je velike udjele u dvije značajne firme domaće vojne industrije, privukla je mnogo manje pažnje i...