fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Salko Beba navodno napao radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH

Salko Beba, napao je verbalno i fizički radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH. Sve se odigralo, kako piše Glas Srpske, 18. maja u dvorišnom prostoru objekta Ministarstva odbrane BiH u Sarajevu.

–Željko Kupuran, koji je i viši referent za tehničku zaštitu u Odsjeku za unutrašnje obezbjeđenje, a koji je tog dana bio dežurni, napadnut je verbalno i fizički prilikom obavljanja dužnosti iz opisa poslova svog radnog mjesta od strane Salka Bebe, koji je zaposlen u Ministarstvu odbrane BiH – piše u dopisu koji je iz Službe za zajedničke poslove otišao ka Ministarstvu odbrane BiH prije tri dana.

Zatražili su od Ministarstva odbrane da ih informišu o preuzetom radnjama u vezi utvrđivanja okolnosi navedenog događaja, te eventualnih sankcija protiv odgovornog lica.

– Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati i da je potrebno da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se preduprijedila pojava sličnih događaja – poručili su iz Službe za zajedničke poslove insitucija BiH u dopisu koji je otišao na adresu Ministarstva odbrane.

Goganović: Nedopustivo

Za sada nema odgovora Ministarstva odbrane BiH na pitanja o ovom događaju. Međutim, kako saznajemo, o napadu Bebe na Kapurana uveliko se priča u Ministarstvu odbrane.

–Čuo sam za taj incident, ali ne želim da komentarišem dok službe ne odrade svoj posao. Psihički i fizički napadi u MO su nedopustivi – rekao je zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, koji vjeruje da će nadležne službe ispitati ovaj napad i po nalogu ministra skinuti video snimke sa nadzornih kamera.

Ako se sve dokaže, navodi Goganović, onda Helez treba da postupi u skladu sa zakonom prema svom šefu kabineta.

Salko Beba je prema dostupnim informacijama bio blizak saradnik Bakira Izetbegovića, kojeg je pratio u stopu. Najviše radnog vremena proveo je u federalnom Ministarstvu za boračka pitanja. Tu je bio i uz Zukana Heleza dok je on obavljao dužnost ministra, a nakon što je on postao ministar odbrane, Beba je dobio priliku da se „iskaže“ i na zajedničkom nivou.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...