fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Sahranjen brat Vojina Mijatovića

Na beogradskom groblju Lešće danas je na posljednji put ispraćen Đorđe Mijatović (37), rođeni brat potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, kojeg su u nedelju brutalno, nasmrt, u naselju Voždovac, pretukla dvojica maloljetnika F. B. (16) i N. Z. (17).

Duga kolona

Dugačka kolona onih koji su došli da isprate Đorđa, skoro hiljadu ljudi, otegla se ispred kapele na Lešću. Tiho, u mimohodu, mnogi sa očima punim suza, a većina i dalje u nevjerici i šoku, ulazili su unutra kako bi Đorđevoj udovici i najbližoj porodici, izjavili saučešće.

I prilaz tamošnjoj crkvi, kao i kapelu, takođe su pokrivali pripadnici obezbjeđenja i neki rođaci, te niko sa strane nije imao mogućnost ni da virne i vidi šta se događa unutra. A iz kapele, samo se čuo lelek i plač Đorđe supruge.

Nakon opela, nepregledna kolona ljudi, sa mnoštvom cvijeća u rukama, krenula je put mjesta gdje je sahranjen tragično stradali Đorđe Mijatović.

Podsjetimo, Mijatović je kobnog dana sišao u park u blizini zgrade u kojoj je živio sa suprugom i dvoje maloljetne djece, kako bi “uljudno” zamolio nekolicinu maloljetnika koji se tu okupljaju da prestanu da mu maltretiraju 11-godišnjeg sina i da mu vrate loptu koju su mu prethodno uzeli. 

Teške povrede

Međutim, došlo je do koškanja i tuče, u kojoj je, prema saznanjima nadležnih i snimaka sa kamera zgrade, utvrđeno da su Đorđa brutalno pretukla dvojica maloletnika. Zbog teških povreda čoveku je napukla lobanja, dobio je više epi napada i na kraju i infarkt. Preminuo je u Urgentnom cenrtu dva sata nakon incidenta, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece starosti 10, odnosno 11 godina.

Uhapšeni maloljetnici

Viši sud u Beogradu – Odeljenje za maloljetnike je nakon hapšenja i saslušanja u nadležnom Tužilaštvu, dvojici maloljetnika F. B. i N. Z. odredio pritvor. Oni se terete za teško ubistvo, za koje zakon predviđa maksimalnih 10 godina zatvora.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...