Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Robijaši uzimaju inicijativu: Zahtijevaju odgovornost igrača putem aneksa ugovora

Fudbaleri Čelika su u prošlom kolu doživjeli novi poraz. Zeničani su izgubili na gostovanju kod Goražda, što im je bio šesti poraz u sezoni.

Robijaši, najvatreniji navijači zeničkog kluba, nisu zadovoljni rezultatima i izdanjima igrača na terenu, zbog čega su poslali dopis na adresu NK Čelik, kojeg prenosimo u potpunosti:

Nakon zajedničkih razgovora, UG “Robijaši 1988” zahtijeva od Upravnog odbora NK Čelik da uz pravni tim napravi primjer aneksa ugovora, kojim će se naši igrači obavezati na ispunjavanje obaveza prema klubu – bez opravdanja!

U navedeno primarno spadaju trenažne obaveze, koje će biti garant njihovog maksimalnog angažmana.

Nikako ne želimo da se od igrača zahtijevaju obaveze koje fizički ne mogu ispuniti, ali moraju ispunjavati sportske obaveze koje su obavezne u smislu redovnih treninga, pojačanih treninga, individualnih vježbi, te adekvatnog ponašanja van zelenog terena. Iste će određivati struka i definisati ih u dogovoru sa igračima.

Smatramo da je zaista poražavajuće što je došlo do toga da navijači dostavljaju ovakvu vrstu dopisa, a sve zbog izostanka zalaganja igrača na posljednjim utakmicama i njihovog odnosa prema NK Čelik i njegovim navijačima.

Mi smo ubijeđeni da će i struka i igrači, zajedno sa nama iznijeti ove izazove, te da ćemo zajednički nastaviti koračati ka povratku u vrh bosanskohercegovačkog fudbala gdje i pripadamo.

The post Robijaši uzimaju inicijativu: Zahtijevaju odgovornost igrača putem aneksa ugovora appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...