fbpx
Sport

Rekordni ugovor između Manchester Uniteda i novog sponzora

Manchester United je potpisao ugovor s američkom tehnološkom kompanijom Qualcomm, čiji će brend Snapdragon zamijeniti TeamViewerov logotip na dresovima ovoga kluba.

Detalji ugovora koji stupa na snagu od iduće sezone nisu otkriveni, ali pojedidni izvori tvrde da je dogovorena minimalno trogodišnja saradnja te da je riječ o 74,92 miliona dolara po sezoni.

“Snapdragon će postati partner na dresu Manchester Uniteda od sezone 2024/2025 te će se nalaziti na domaćoj, gostujućoj i trećoj verziji dresa muških i ženskih timova”, navodi se u saopćenju kluba s Old Trafforda.

U martu 2021. godine su Crveni vragovi potpisali petogodišnji ugovor s njemačkom tehnološkom kompanijom TeamViewer, koja je zamijenila dotadašnji Chevrolet. Taj ugovor je bio vrijedan oko 57 miliona dolara, no United je u decembru saopćio da je postignut “međusobno koristan dogovor” o otkupu sponzorskih prava za prednju stranu dresa.

Snapdragon će donijeti još veći prihod klubu, koji iznosi gotovo 75 miliona dolara. To znači da je riječ o rekordnom iznosu za sponzorski paket koji se odnosi na dres, a koji trenutno drže Real Madrid i Fly Emirates s nešto više od 70 miliona dolara po sezoni.

The post Rekordni ugovor između Manchester Uniteda i novog sponzora appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima