Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Raste broj žrtava požara u Istanbulu: Stradalo najmanje 29 ljudi, izdati nalozi za hapšenje pet osoba

Ured guvernera Istanbula saopćio je da je 29 osoba izgubilo život u požaru koji je izbio u noćnom klubu koji se nalazio ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Bešiktaš, a tri povrijeđene osobe su hospitalizirane, javlja Anadolu.

U višespratnici je izbio požar iz još uvijek nepoznatog razloga. Nakon dojave, na mjesto nesreće su upućene vatrogasne, medicinske i policijske ekipe.

U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca. Požar je zahvaljujući naporima vatrogasaca ugašen.

U saopćenju Ureda guvernera Istanbula navedeno je kako je požar izbio u 12.47 sati po lokalnom vremenu (11:47 po srednjoevropskom) u noćnom klubu koji se nalazi na spratovima -1 i -2 u 16-spratnoj zgradi u ulici “Yildiz Posta”, u naselju Gajretepe.

Navedeno je da je požar izbio usljed renoviranja u noćnom klubu, iako nije naveden tačan uzrok.

– Požar je ugašen zahvaljujući intervenciji vatrogasnih jedinica. Poginulo je 29 osoba. Hospitalizovane su tri osobe s teškim povredama – objavio je Ured guvernera.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunč (Yilmaz Tunc) objavio je na platformi X kako su izdati nalozi za hapšenje pet osoba, uključujući tri osobe koje su upravljale noćnim klubom i jednu odgovornu za renoviranje.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...