fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

PRIREDILI MU NEOČEKIVANO IZNENAĐENJE: Grupa “Dubioza kolektiv” oduševila gestom dječaka s autizmom

Dječak Toma Krišto ima devet godina, a omiljeni bend mu je „Dubioza kolektiv“. Ovaj dječak iz Hrvatske s autizmom svira bubnjeve kod profesora Damira, a svaki sat počinje s nekom pjesmom „Dubioze“. Velik je zaljubljenik u instrumente i puno njih prepoznaje. Njegova mama Ivana javila se hrvatskim medijima oduševljena gestom našeg benda koja je jako obradovala cijelu porodicu Krišto.

– Ima nešto u tom ritmu što mu jako odgovara, rekla je njegova mama Ivana. Cijela porodica voli „Dubiozu“, pa je tata Mario vidio da nastupaju na Jarunu 1. juna i odlučio im se javiti.

– Tu je krenulo iščekivanje, nestrpljenje i nevjerica… Ali čudo se dogodilo! Tati je stigla poruka i svi smo se okupili pored njega i čekamo šta će pročitati. „Dubioza“ zove Tomu na generalnu probu da se u miru upoznaju. Ajme, koji ljudi!, oduševljeno prepričava Ivana koja za „Dubiozu“ kaže da su ljudi s velikim „lj”. Odlazak i upoznavanje na generalnoj probi bilo je lakše i za bend i za Tomu.

Tata i stariji Tomin brat Leon zajedno su s njime otišli na generalnu probu na Jarun. Toma je inače hiperaktivne prirode i ima ADHD, ali na probi je bio „miran kao bubica”, priča njegova mama.

– Bio je jako uzbuđen. Čak bih rekla da nas je sve šokirao. Zvao me njegov brat Leon koji je išao s njim i rekao: ‘Mama, ja nikad u životu nisam vidio Tomu mirnijeg‘, rekla je.

– Miran, fokusiran, uzbuđen, sretan. Toma ne zna objasniti svoju reakciju, ali vidite po njegovu osmijehu. On će vam sa svojim osmijehom reći kako se osjeća, rekla je mama i dodala da je upozorila supruga da Toma ne ide na binu jer mu je teško objasniti da kad jednom odu na koncert, da se on ne smije popeti na binu.

– Mislio bi ako mu je dala „Dubioza kolektiv“ da smije na binu na generalnoj probi, da bi on svagdje si dao pravo da ide na binu, kaže Ivana.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...