Pratite nas

Upišite traženi pojam

Crna hronika

Prije osam godina monstruzne ubice usmrtile 24-godišnju Arnelu Đogić iz Olova

Prije tačno osam godina ubijena je Arnela Đogić iz Olova. Zbog ubistva 24-godišnje djevojke osuđeni su Avdija Selimovic i Muriz Brkić na po 40 godina zatvora.

Selimović i Brkić kobne noći su Arnelu Đogić dovezli na Čudanske krševe, izbacili iz vozila i ubili. Potom su je bacili sa litice visoke oko 70 metara u kanjon rijeke Stupčanice. Nakon ubistva, otišli su u ugostiteljski objekat gdje su trošili njen novac.

Na mjestu gdje je ubijena Arnela Đogić, podignuto je spomen-obilježje i hajr česma, kako bi čuvalo sjećanje na ubijenu djevojku.

Monstruozni detalji presude

Selimović i Brkić su se najprije dogovorili da zajedno usmrte Đogić, nakon što je ona prekinula dugogodišnju vezu sa Selimovićem i započela vezu sa drugim momkom.

Nakon dogovora, Selimović je 27. februara automobilom otišao po Brkića u Ceribašiće kod Sokoca, nakon čega su se odvezli na lokalitet Čudanskih krševa da pregledaju i utvrde mjesto koje je najpogodnije za skrivanje Arnelinog tijela nakon ubistva.

Nakon što je Avdija otišao po djevojku odvezli su se na lokalitet Brda, gdje je Muriz ostao čekati Avdiju. Čim je ušao u vozilo upitao je : “Avdija, hoćemo li sada?”, na što mu je on odgovorio: “Odmah”. Muriz je prešao na zadnje sjedište i šakama počeo djevojku udarati po glavi, dok je ona jaukala: “Joj, Avdija” i plačući molila: “Nemoj, molim te”. Nakon toga, djevojku su vezali PVC užetom, a dolaskom na Čudanske krševe, izbacili su je iz vozila, gdje ju je Brkić usmrtio nožem koji mu je dao Selimović, rekavši: “Uradi to da ne ostane živa”. Potom su je bacili s litice.

N1

Objava Prije osam godina monstruzne ubice usmrtile 24-godišnju Arnelu Đogić iz Olova pojavila se prvi puta na BH Reporter.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...