fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Poznate cijene najjeftinijeg BMW-a

A za tim nema potrebe jer je upravo serija 1 od lansiranja 2004. godine našla put do preko tri miliona kupaca, od čega je njih 80% bilo u Evropi.

Nova serija 1 stiže samo pet godina nakon lansiranja treće generacije. Nosi oznaku F70, no pritom se ne odriče F40, ali uz osjetan dizajnerski i tehnološki pomak. Bavarski kompakt i dalje njeguje izražen sportski karakter, sada s novim svjetlosnim potpisom, bez “Angel Eye ringova”. Pozadi ćete pak prvo uočiti da serija 1 više nema slovo “i” u imenu.

Veća i jača
Serija 1 je u dužinu narasla 42 mm, a narasla je i u visinu za 15 mm kao posljedica ugradnje većih točkova. Širina i razmak između osovina ostaju isti kao u prethodnika. U kabini nema velikih novosti povodom prostornosti, ali komforu doprinose nova sjedala, sportska uz opciju. Na popisu opcija je imitacija kože, pa i Alcantara.

Dekorativni elementi s ambijentalnom rasvjetom izrađeni su od pravog aluminija, a ne jeftine plastike.

U skladu s konkurencijom, “jedinica” dobija zakrivljeni zaslon s dva 10.7-inčna ekrana, kao i najnoviji operativni sistem, prenosi Index.

Novi model će imati tržišni debi u oktobru. Start će označiti četiri motora, dva benzinca i dva dizelaša. BMW 120 ima tri cilindra i 170 KS kao ulazni model, a prati ga M135 s čak 317 KS. Slabiji benzinac do 100 km/h stiže za 7.8 sekundi. U ponudi su još dva dizelaša sa 150 i 163 KS, pri čemu potonji hvata stotku za odličnih 7.9 sekundi. Naknadno dolaze i ulazni 116i, kao i 123 xDrive s pogonom na sve točkove.

Poznate i cijene
Njemački mediji doznaju kako će se kod njih serija 1 nuditi za manje od 33.000 eura. BMW 116i trebao bi stajati 32.900 eura, 120 je na 37.900 evra, dok će M135 biti na 56.200 eura. Zvuči puno, ali imajte na umu da je Golf 8R neznatno jeftiniji, dok bazna izvedba nekad “narodnog auta” stoji 27.180 eura.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...