fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

POZNATA PJEVAČICA PLAĆALA MUŽU KOCKARSKE DUGOVE: Njihovu kćerku svi dobro poznaju po glasu i talentu

Pjevačica Verica Šerifović iz braka s Rajkom Šerifovićem ima kćer Mariju, no malotko zna da njen život nije bio nimalo lagan.

Verica je zbog ljubavi napustila gimnaziju, a od samog početka bračnog života pjevačica je doživljavala i psihičko i fizičko nasilje, međutim, zbog Marije je odlučila ostati pored supruga.

‘Kad je Marija bila mala, željela sam napustiti Rajka i podnijela sam papire za razvod, ali on je imao veze u Kragujevcu i uspio je riješiti da Marija pripadne njemu. Doživjela sam jači živčani slom i rekla: ‘Ma, neka mi bude kako bude. Odustajem od razvoda, odustajem od svega’. Sad poslije toliko godina mogu reći – možda je to tako moralo biti’, ispričala je svojedobno Verica i priznala da je njen bivši suprug imao problema s alkoholom.

‘Jednostavno ne mogu vjerovati da dvije čašice rakije mogu promijeniti čovjeka. Njega su svi voljeli jer je društven, prijatelj do kosti, ali kad popije dvije, tri to više nije taj čovjek. Teško sam se nosila s tim, ne samo ja, svi smo, i svekar, svekrva, jetrva…’, pričala je pjevačica i otkrila zbog čega je sve ovo trpjela.

‘Bila sam dijete, što sam znala s 18 godina. Sve sam skrivala, čak i od roditelja. Da je tata znao, on bi ga odrobijao. Dobro, nekad sam mogla sakriti, nekad nisam’, prisetila se pjevačica.

‘Odlučila sam to prekinuti kad Marija završi gimnaziju. Mislim da sam imala najtužniji i najkraći sporazumni razvod u povijesti. Rajko je volio kockati i jednom tipu je dugovao neke pare, došao je kući i rekao mi: ‘Moraš mi dati novac da vratim’. I ja mu kažem: ‘Ok, koliko je to?’, a on odgovori ‘1.000 maraka’. I ja iz šale kažem da ću mu dati 1.500 maraka, ali da potpiše sporazumni razvod. I on samo kaže: ‘Nema problema, pozovi odvjetnika i daj mi pare. Ja rekoh ‘polako, idemo mi prvo kod odvjetnika’. I odemo, potpisa se on, uze pare i ode, a ja žena razvedena’, pričala je ona i dodala:

‘Našla sam se u čudu, nisam znala hoću li plakati ili se smijati. Odvjetnik me gleda i kaže: ‘Vera, hoćete čašu vode?’, a ja ga pitam: ‘A mogu li dobiti neku lijepu kavu? I da me ništa ne pitate’. Gledam onu kavu, pušim cigaretu i pitam samu sebe – dvadeset i nešto godina, toliko energije, da ne pričam o svojoj ljepoti, mladosti, pjevanju, novcu, kuhanju… Da se to odjednom presiječe. Vjerojatno je on mislio da papir trpi sve’, ispričala je Verica koja se od Rajka razvela 2003. godine.

(Express / Scena.story)

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...