fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

BiH

Potvrđena optužnica protiv Berberovića koji je usmrtio dvije doktorice – PressMedia

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Armina Berberovića koji je u maju u saobraćajnoj nesreći usmrtio dvije doktorice u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je u utorak, 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja, saopćeno je iz kantonalnog Tužilaštva.

U saopćenju se navodi da se Berberoviću stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Zajedno s optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora Berberoviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

Berberović je 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić, te nanio povrede dvjema djevojkama, dok je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Također je utvrđeno i da je u krvi imao i drogu amfetamin. 

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...