fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Potresna oproštajna poruka Deena Damiru Pašiću: Bio si i ostao personifikacija Sarajlije, voli te tvoj brat

Fuad Backović Deen oglasio se povodom smrti Damira Pašića Dadija te se uputivši emotivnu poruku oprostio od kolege iz benda Seven Up.

Nakon vijesti da je Pašić preminuo usljed borbe s teškom bolešću Deen je na svom Instagramu uz spot pjesme “Probudi me” uputio emotivnu poruku.

“Najdraži moj Damir Pašić, moj brate. Zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvijezde! Bilo mi je samo černaest godina kada sam postao dio porodice zvane ‘Seven Up’ i tog dana dobio sam četvoricu braće! Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas! Grupa Seven Up – Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere”, naveo je Deen.

U nastavku je poručio da su Pašić i ostali članovi benda bili njegov oslonac, zaštita, porodica dok su bili na turnejama, ali i njegovi uzori.

“Bili smo pioniri poslijeratne sarajevske pop-rock muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pjesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve što se moglo ostvariti na području Ex Yu prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće”, naveo je Backović.

Uz poruku da mu je srce slomljeno poručio je: “Nikada niko više kao mi i nikada niko više kao ti”.

“Teško ću se nositi s činjenicom da ti više neću čuti glas i smijati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško. Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoju raju i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna djevojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada, a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja. Voli te tvoj brat”, naveo je na kraju oproštajne poruke.

Bosanskohercegovačku javnost šokirala je vijest da je u 46. godini života nakon kratke borbe s teškom bolešću preminuo Damir Dadi Pašić, a od njega su se oprostili i drugi članovi grupe Seven Up.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...