fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Potresan prizor obišao svijet: Troje mladih grli se u vodi do koljena prije nego što ih je odnijela

I dalje traje potraga za mladićem i dvije djevojke, koje je u petak odnijela bujica kod Udina u Italiji nakon obilnih padavina i poplava.

Prema riječima ljudi koji poznaju rijeku Nadižu, koja je nakon poplava narasla i odnijela troje mladih, na tom području postoji nekoliko udubljenja koja su stvorena tokom prošlih poplava.

Put koji se spušta do rijeke ulazi pored male platforme i nedugo zatim, nastavljajući ka mostu, nivo se značajno spušta, a zatim ponovo raste i nalazi se na brdu. Tamo, na nekoj vrsti brda, troje mladih je odlučilo da zastane, kako su opisali neki stanovnici Premarijaka koji dobro poznaju oblast i “bijesne napade” rijeke Nadiže.

Prema posljednjim podacima, spasioci su jutros presreli signal jednog od mobilnih telefona nestalih u rijeci. Iz tog razloga, pretrage će se sada fokusirati na tu specifičnu oblast, čak i ako nije izvjesno da je, u očajničkom pokušaju da pobjegne od poplave, pametni telefon ostao kod svog vlasnika.

Kako pišu italijanski mediji, Nadiža je opasna rijeka. Nekoliko desetina metara nizvodno nalazi se tačka gdje voda i u normalnim uslovima dostiže 15 metara dubine i postoje struje i vrtlozi koji vuku po dnu i zaglavljuju se između stena klisure.

Mediji pišu da za ovo znaju samo mještani i da nestali mladić i djevojke, koji navodno imaju ruminske korijene, ovoga nisu bili svjesni.

U petak ujutru, kada su mladi otišli do rijeke, nije bilo upozorenja šta bi moglo da se desi, a rijeka, i dalje niskog nivoa i mirna, tekla je samo sa suprotne strane od mjesta gdje su oni bili.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Vijesti

U tuzlanskom naselju Dokanj jučer se dogodila nesreća na radu u kojoj je smrtno stradao 33-godišnji radnik iz Zavidovića, potvrđeno je iz kantonalne policije....