fbpx
Zanimljivosti

POSAO IZ SNOVA: Mogućnost zarade 1.000 eura, a morate samo da gledate u telefon

Jedna kompanija želi da zaposli tri ‘profesionalna TikTok posmatrača’ koji će – kao što ime sugeriše – zaraditi novac samo gledajući klipove na TikToku. Marketinška kompanija, Ubiquitous, nudi „skromnih“ 80 funti po satu sretnicima koji dobiju posao. To je otprilike 92 eura.

Dakle, šta se tačno radi? Pa, tri kandidata koji se takmiče za tu ulogu gledat će deset sati klipova na TikToku i biti plaćeni više od 1.000 eura za svoj trud.

Tokom gledanja, odabrani kandidati će imati zadatak da pomognu kako bi se otkrili novi trendovi ispunjavanjem jednostavnog obrasca ponavljajućih trendova koje uoče. Iskustvo nije potrebno, ali – kao što možete zamisliti – posao je popularan i vjerovatno će biti preplavljeni prijavama.

Posljednji put kad je kompanija pokrenula potragu za TikTok Watcherom, prijavilo se više od 50.000 ljudi i ti su brojevi svedeni na samo jednu – studentkinju po imenu Rosela Kruz, koja ima skoro 75.000 pratilaca na TikToku.

Govoreći o poslu, Rosela je rekla:

-Moja mama je našla posao na internetu, a ja sam neko ko po cijeli dan provodi uz TikTok. Volim sadržaj. Odmalena sam znala da želim da budem kreator sadržaja, a ionako cijeli dan provodim na TikToku, pa sam smatrala da je ovo prilika da zaradim novac i naučim više dok radim nešto što volim.

Džeremi Budin, potpredsjednik za rast u kompaniji Ubiquitous, rekao je:

-Zbog uspjeha oktobarskog posla TikTok Watchinga, smatrali smo da je ispravno vratiti ga po drugi put i učiniti ideju još većom nego prije.

-Ne tražimo stručnjaka ili poznavaoca TikToka, samo tražimo nekoga ko prilično često koristi TikTok i ima sopstvenu aktivnu prisutnost na društvenim medijima. Zvuči dovoljno jednostavno, ha?

Sve što treba da uradite je da ispunite molbu i ukratko obrazložite zašto smatrate da zaslužujete posao.

Svi kandidati moraju da budu stariji od 18 godina. Kompanija kaže da biste mogli da povećate svoje šanse tako što ćete na Tviteru @ubiquitousofficial napisati zašto biste bili savršeni za taj posao.

Ako želite da pokušate, prijave su otvorene upravo sada i ostat će otvorene do 31. maja.

(Express/najportal.ba)

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima