fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zanimljivosti

Pojavile se brojne poznate ličnosti, a zapjevao legendarni Josip Pejaković

Naš kantautor Šuki Planjanin, koji je poznat po lijepim pjesmama i notama, od danas je zvanično i u ugostiteljstvu.  

Naime, on je danas u blizini Skenderije otvorio lokal simboličnog naziva “Nota”.

Na svečanom otvorenju je bio veliki broj poznatih osoba iz kulturnog i javnog života, ali i Šukijevih kolega pjevača i muzičara.

Sreću u novom biznisu Planjaninu su poželili legendarni Josip Pejaković, Osman Hadžić, Nijaz Skenderagić, Neno Murić, Dino Muharemović, Hasib Durmišević, Amir Karahasanović, Asim Brkan, Edis Redžić, Jasminko Smolo, Mide Alađuz, Elvir Karić, Mirso Čomaga….

Otvorenje nije moglo proći bez muzike, pa su Šuki i Bajro Planjanin za zvanice zapjevali “Sarajevo ljubavi moja”, a uz prve stihove sevdalinke “Od kako je Banja Luka postala” njima se pridružio i Josip Pejaković koji je nagrađen velikim aplauzom.

– Došlo je vrijeme da otvorimo vrata “Note” za sve ljude dobre volje u Sarajevu, ali i goste koji dolaze iz cijelog svijeta. Naš šeher poznat je po gostoprimstvu, a mi ćemo pokušati da svako iz lokala izađe veseo i nasmijan. “Nota” se nalazi u ulici Hamdije Kreševljakovića 17, u blizini Skenderije, a želja mi je da ona na neki način bude kao kultna “Estrada” 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka, kada su se u njoj okupljala najveća imena estradnog života BiH, ali i regiona – kazao je ranije Šuki Planjanin.

Gosti su uživali u jedinstvenom ambijentu “Note” koja je uređena sa posebnom emocijom i svaki detalj ima posebno značenje za našeg kantautora.

– Na zidovima su slike Dine Merlina, Zdravka Čolića, Kemala Montena, “Indexa”, “Ambasadora”, “Crvene jabuke”, “Mirzinog jata”… Na ovaj način želim nove generacije upoznati sa estradnom kulturom grada, s muzičarima i pjevačima koji su preteča svega onog što se danas zove estradom – istakao je Planjanin.

(Express / S. ČENGIĆ)

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...