fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Pogledajte kako izgleda gradilište od 200 miliona KM na ulazu u Sarajevo

Prošle sedmice je, postavljanjem kamena temeljca, kompanija Lidl Bosna i Hercegovina svečano započela izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra u Bosni i Hercegovini.

Centar se nalazi u  Lepenici, općina Kiseljak i predstavlja najveću investiciju kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada. Gradilište se nalazi odmah ispod autoputa na nekoliko minuta vožnje od Sarajeva.

Sa ukupnom vrijednošću od preko 100 miliona eura, ovo ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta. Projekat obuhvata zemljište površine 250.000 m², dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m².

Pogledajte kako gradilište sada izgleda:

Novi logistički centar će poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bh. tržište, omogućujući kompaniji da primijeni iskustvo stečeno na globalnom nivou.

Skladište će biti izgrađeno prema najmodernijim tehnološkim standardima, prilagođeno za efikasno poslovanje velikog obima i karakterizirat će ga primjena specijaliziranih mašina, sistema automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.

Foto: BiznisInfo.ba

Planirani rok završetka radova je decembar 2025. godine. S obzirom na to da će do tada biti završena i izgradnja niza prodajnih objekata, odnosno marketa, moguće je da do konačnog otvaranja prvih radnji njemačkog lanca u BiH dođe 2026. godine, saznaje BiznisInfo.ba.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...