fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Plivački klub Sport time sa tri uzdanice na Europskom prvenstvu

Iman Avdić, Kenan Dračić i Arian Kadić tri su uzdanice Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva na predstojećem Europskom seniorskom prvenstvu u 25 metarskim bazenima koje će se od 5. do 10. decembra održati u rumunskom Otopeniju.

Za ovo troje, od ukupno deset reprezentativaca Bosne i Hercegovine, ovo će biti debitantski nastup na smotri najboljih plivača Starog kontinenta u kratkim bazenima u konkurenciji seniora. Šesnaestogodišnjaci i još uvijek juniori Iman Avdić i Kenan Dračić ujedno su najmlađe bosanskohercegovačke uzdanice na ovom takmičenju, ali iz stručnog štaba poručuju da u Rumuniju putuju spremni i sa visokim ambicijama.

„Iza Kenana Dračića, Ariana Kadića i Iman Avdić su period kvalitetno obavljenih priprema, nastupi na međunarodnim mitinzima u regionu i postignuti rezultati koji nam daju razloga za optimizam. Koje su granice optimizma i naših očekivanja pokazaće sami nastupi u Rumuniji. Bez obzira na izuzetno jaku konkurenciju nadamo se polufinalima i finalima“, istakao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time Sarajevo.

Iman Avdić nastupit će u disciplinama slobodno na 200 i 400 metara, delfin 200 i mješovito 200 i 400. Ženski dio reprezentacija Bosne i Hercegovine čini i Lana Pudar koja brani titulu prvakinje Europe, a nastupit će u Rumuniji na 50, 100 i 200 metara delfin.

Kenan Dračić nastupit će u slobodnom stilu na 50, 200, 400 i 800 metara, te delfin 200. Arian Kadić plivaće prsno 50, 100 i 200, odnosno mješovito 100, 200 i 400. Boje naše domovine branit će i Adi Mešetović u slobodnom stilu 50 i 100 metara, te Filip Kuruzović također u slobodnom stilu 200, 400, 800, 1.500, te 200 delfin.

Sergej Trbojević plivat će slobodnim stilom 200, 400 i 800, a Osman Hadžić 200 delfin. Dino Hasibović Sirotanović je bosanskohercegovačka uzdanica prsno na 50 i 100 metara, te 50 metara delfin. David Vučić nastupit će slobodnim stilom i prsno 50 metara, kao i na 100 metara mješovito.

The post Plivački klub Sport time sa tri uzdanice na Europskom prvenstvu appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...