Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Plivači Sport time iz Beograda se vratili sa 15 medalja

Takmičari Plivačkog kluba Sport time vratili su se iz Beograda u Sarajevo sa ukupno 15 osvojenih medalja, te tako još jednom opravdali očekivanja na međunarodnoj plivačkoj sceni.

Proteklog vikenda plivači sarajevskog Sport time nastupili su na 32. međunarodnom plivačkom mitingu “Ante Lambaša 2024” u organizaciji Plivačkog kluba Barakuda Beograd.

Na mitingu je učestvovalo ukupno 533 takmičara iz 47 plivačkih klubova, a „zeleni“ su isplivali do šest zlatnih, osam srebrnih i jedne bronzane medalje.

Zerina Vrabac bila je zlatna u kategoriji 13-14 godina na 100 metara delfin i 50 delfin, te srebrna na 50 kraul. U apsolutnoj kategoriji zlato je ponijela na 200 delfin i 100 delfin, te srebro na 50 delfin.

Ajša Gušić u kategoriji 15-16 godina zlato je osvojila na 100 metara slobodno, te pobrala srebra na 200 mješovito, 200 slobodno i 50 slobodno. U apsolutnoj kategoriji bila je srebrna na 200 mješovito, odnosno bronzana na 200 slobodno.

Nejra Kovačević okitila se srebrom na 200 metara leđno u kategoriji 13-14 godina, dok je Tahir Zukić u istoj uzrasnoj kategoriji za dječake stigao do srebra na 400 slobodno.

Kolekciju zlatnih medalja upotpunio je Ammar Avdić u kategoriji dječaka 12 godina i mlađi.

Ekipa Plivačkog kluba Sport time u Beogradu je nastupila u pratnji trenera Aldina Avdića i Nejre Bujak.

The post Plivači Sport time iz Beograda se vratili sa 15 medalja appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...