fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Panonska jezera za deset dana posjetilo više od 20.000 osoba

Više od 370.000 posjeta zabilježeno je prošle godine na Panonskim jezerima, a ove godine se očekuje više 400.000 za šta će biti potrebno najmanje 55 sunčanih dana. Proteklih dana, jezera su bila puna gostiju.

„U anketama u ovih deset dana smo primjetili da već imamo goste iz susjednih zemalja. Kompletne porodice dolaze i one su vjerovatno na smještaju negdje. I to je onaj segment koji nas veže u pravu turističku destinaciju godinama“- rekao je Majid Porobić, direktor JKP „ Pannonica“ Tuzla. Zbog povećanog obima gostiju, bilo je potrebno ojačati infrastrukturu.

„Na drugom jezeru smo proširili plažu za nekih 500 metara kvadratnih. Obnovili smo ulaze da naši gosti brže i jednostavnije uđu, posebno kada je velika gužva. Obezbijedili smo za dnevne ulaznice da gosti mogu višekratno ulaziti i izlaziti. Uveli smo porodiččne ulaznice“- kazao je Porobić. On naglašava da 160 upsolenika brine se da gostima bude ugodno te da se slana voda redovno kontroliše.

Dio ponude na panonskim jezerima su sajamski sadržaji, sportsko-rekreativni, plesno takmičenje, turniri u odbojci na pijesku, family day, zabave, večernji koncerti, a ove godine, između ostalih, nastupit će i Edo Majka. Ukoliko lijepo vrijeme posluži, u septembru je planiran produžetak sezone, ali i tradicioonalni skup motorista koji okupi nekoliko hiljada posjetilaca.

Osim Panonskih jezera, posjetitelji obilaze i znamenitosti grada, posjećuju izložbe, koncerte, a posebno festival mladih Kaledioskop, potom raznovrsne sadržaje na Trgu slobode i ostavljaju novac u Tuzli.

„Svi naši privrednici, ugostitelji, hotelijeri, imaju benefite kroz dolazak gostiju koji će ovdje spavati, jesti, kupovati. Na takav način ćemo unaprijediti i poslovni ambijent“- smatra Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

U jačanju turističke ponude, kroz razne projekte, pomažu i privrednici, obrtnici, nevladin sektor.

„Mi im pružamo podršku i činimo sve ono što našu Tuzlu čini lijepom i atraktivnom i zaista jedinstvenom. I u kontekstu BiH i regiona kao grada koji je otvoren za sve i koji za sve uzraste i sve vrste posjetilaca, ima šta ponuditi“- poručuje Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice Grada Tuzle.

Turističku sezonu u ovomm gradu, svečano će 15. juna otvoriti Goran Karan na Panonskim jezerima, a ulaz je slobodan.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...