fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

BiH

Ovo je predivan grad – PressMedia

Da su kilometri samo broj kada je znanje u pitanju dokaz su mladi studenti iz Indije koji su još ove godine došli u Banja Luku.

Svi su stigli sa istim ciljem – da svoje studije započnu na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci.

Jedan od studenata koji se odlučio na ovaj korak je Vignesh Gantasala koji je za Vijesti.ba govorio o svom iskustvu.

„Želja da studiram u Banjaluci pojavila se kada mi je profesor rekao da je to grad koji ima predivnu prirodu u kojoj je vazduh čist, a život jednako dobar kao i studije. Guglao sam i grad mi se odmah svidio”, kaže Gantasala.

Ovaj student kaže da medicina nije laka, pogotovo na stranom jeziku, ali dodaje da često voli da uči u prirodi na tvrđavi Kastel što mu znatno poboljšava koncentraciju i pomaže da brže zapamti gradivo. Također, dodaje da su profesori odlični i da im pomažu da lakše razumiju engleski jezik.

Vignesh kaže da su on i njegovi prijatelji veoma privlačili pažnju kad su se tek pojavili na fakultetu zbog svog izgleda i neobičnog jezika, a i njima samima bilo je neobično vidjeti ljude sa plavom kosom, priznaje Vignesh. Ipak, fizičke razlike samo su probudile znatiželju koja je stvorila značajna prijateljstva.

Kao i većina studenata, Vignesh i njegovi prijatelji u slobodno vrijeme vole da posjete poneki Pab ili noćni klub, a od omiljenih izdvaja „Space“, „Balkan“ i „Opium“.

Kada smo ga pitali za cijene u Banjaluci, rekao je da je Banjaluka za njega jeftinija od njegovog grada Hindupura iz kojeg dolazi.

Po svemu sudeći, Vignesh je vrlo zadovoljan svojim životom u ovom gradu, i vjeruje da će njihovo pozitivno iskustvo motivisati i ostale prijatelje iz Indije da svoje obrazovanje steknu baš na ovom fakultetu.

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci uveden je novi studijski program – medicina na engleskom jeziku, koju trenutno pohađaju preko 30 studenta iz Indije.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Još od kada je došlo do emotivnog razlaza između Rade Manojlović i Harisa Berkovića, o pjevačicinom emotivnom životu nizale su se razne spekulacije, ali javnost nije...