fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Oslobođenje – Ministar policije RS-a upozorio Schmidta nakon posjete Banjoj Luci

Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je kako je visoki predstavnik Christian Schmidt “još jednom pokazao i dokazao da nije dostojan pozicije za koju se predstavlja da je legitimni predstavnik u BiH”.

Ističe kako jučerašnja Schmidtova “inkognito posjeta iznova i iznova potvrđuje stav zvaničnika Republike Srpske da on nije nikakav diplomata, već obični turista”.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske rekao je za Srnu da njegov dolazak u Banju Luku bez ikakve najave zvaničnim institucijama zaduženim za provođenje zakona, nakon što je i sam obaviješten i upozoren da postoji opasnost po njegovu bezbjednost i to u trenutku dok se u Banjoj Luci održava nekoliko različitih događaja, od Sajma knjige, fudbalske utakmice i drugih društvenih događaja, govori o tome da je “željan da isprovocira incident u kojem bi on bio nekakva žrtva”.

– Ovim putem ga upozoravamo da je svaki građanin, pa i stranac, ma kako se on predstavljao, odgovoran da poštuje zakone ove zemlje i isto tako svojim djelovanjem snosi dio odgovornosti za stanje bezbjednosti. Ovaj njegov potez nije u redu i mi ga upozoravamo da ubuduće pokaže dozu odgovornosti prema svima i da to ne radi, poručio je Karan.

On je kazao da se u neposrednoj blizini njegovog boravka održavao veliki skup u okviru obilježavanja Dana srpskog jedinstva i zastave, kojem je prisustvovalo više od 10.000 građana, te da su prisutni slučajno došli do informacije o njegovom boravku.

– Moglo je doći da nesagledivih posljedica kako po samog Schmidta, tako i po građane Republike Srpske, jer raspoloženje građana Republike Srpske nije mu nimalo naklonjeno, kazao je Karan.

Izvor

Izdvojeno

Crna hronika

Pjevač Mujo Hodžić, bivši takmičar “Zvezda Granda” preminuo je danas u Tuzli. Mnogi se prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama. Porodici želimo iskreno...

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Mujo Hodžić preminuo je u 26. godini života, a kako Grand saznaje pjevač se objesio. Izvor blizak blizak Grandu otkrio je da je Mujo već...

Crna hronika

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane...