fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Optuženi za zločine u Bosanskom Brodu opet se nije pojavio na sudu u Doboju

Okružno javno tužilaštvo Doboj zatražit će određivanje pritvora i raspisivanje međunarodne potjernice ako se Dedo Odobašić, optuženi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Bosankom Brodu, ne pojavi na narednom ročištu za izjašnjenje o krivici.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju. Foto: BIRN BiH

Okružni sud u Doboju nije dobio potvrdu da je Odobašić primio pozive za današnje ročište koji su mu direktno i preko Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine poslani na adresu u Švedskoj, pojasnila je sutkinja Marijana Lazić Miladinović.

Tužiteljica Mersiha Mehmedagić je navela da će, ukoliko se ne pojavi na narednom ročištu, zatražiti raspisivanje potjernice za optuženog.

Prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Doboj, Odobašić je u zgradi Skupštine opštine Bosanski Brod zlostavljao oštećenog nakon što su ga mučili i pretukli pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Prema optužnici, on je u staroj zgradi policije u Bosanskom Brodu mučio i nanio teške povrede oštećenoj koja je bila zatvorena u ćeliji.

Prema ranijim navodima njegovog branioca Jadranka Hadžisejdića optuženi Odobašić je bolestan i koristi invalidska kolica.

Naredno ročište zakazano je za 11. avgust.


Post Views: 0

Izvor

Izdvojeno

Crna hronika

Pjevač Mujo Hodžić, bivši takmičar “Zvezda Granda” preminuo je danas u Tuzli. Mnogi se prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama. Porodici želimo iskreno...

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Mujo Hodžić preminuo je u 26. godini života, a kako Grand saznaje pjevač se objesio. Izvor blizak blizak Grandu otkrio je da je Mujo već...

Crna hronika

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane...