fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

BiH

Odbijena žalba Osmicinog potrčka Ibre Bešlije – PressMedia

Odbijena je žalba Ibre Bešlije na neprihvatanje odluke Općinskog suda u Sarajevu da donese privremenu mjeru osiguranja, kojom se ovaj dugogodišnji šef kriminalističkog odjela ove policijske agencije i glavni inspektor FUP-a raspoređuje na poslove terenskog ureda u Tuzli.

Podsjećamo, on je prošlog mjeseca ostao bez pristupa tajnim podacima.

Upućena žalba

Bešlija je putem advokata Alena Nakića podnio mjeru osiguranja, ali ju je Općinski sud u Sarajevu odbio 27.jula, na šta se on žalio.

Podsjećamo, Vahidin Munjić, vršilac dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP), donio je početkom juna odluku kojom se Bešlija raspoređuje na poslove terenskog ureda u Tuzli.

Bešlije je tada praktično smijenjen s pozicije šefa kriminalističkog odjela ove policijske agencije i više nije glavni inspektor FUP-a.

Viđen s Osmicom

Podsjećamo, teško kompromitirani Bešlija je prije nekoliko mjeseci uslikan je u centru Sarajeva s Osmanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom OSA-e, koji se nalazi na američkoj crnoj listi. Bešlija je iako uposlenik FUP-a, bio glavni operativac OSA-e.

Otkrile su to i Sky poruke, ali i svjedočenja Elvisa Keljmendija i Danijela Dade Džafića na suđenju za ubistvo sarajevskih policajaca gdje rečeno da su se sastajali s policajcima FUP-a jer je to tražio Osmica.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Dežurni tužilac naredio je obdukciju tijela 25-godišnjaka koji je danas pronađen mrtav, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona. – Dana 18.02.2024.godine, oko 11:10 sati,...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Nakon što je u petak Mehmed Hasić, osumnjičeni za terorizam, izručen iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, Državno tužilaštvo zatražilo je od Suda BiH...

Biznis

Kompanija Lidl BH objavila je fotografije svoje prve poslovnice u Bosni i Hercegovini koja je u potpunosti izgrađena, piše BiznisInfo.ba. – Prva je početak...