fbpx

NK Ilijaš demantovao i oštro osudio objave o pravljenju murala Milomiru Odoviću

od Urednik

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Iako se danas pojavila vijest da će Milomiru Odoviću biti posvećen mural na stadionu u Ilijašu, a da će se za projekat pobrinuti NK Ilijaš i udruženje Veterana FK Željezničar, iz Ilijaša su demantovali i oštro osudili plasiranje ovakvih neprovjerenih vijesti.

Istakli su da uvijek stoje na raspolaganju svim subjektima zainteresovanim da zaista odaju počast Odoviću. Istakli su i da stoje na raspolaganju njegovoj porodici, kojoj su uputili izvinjenje zbog vijesti koje su plasirane, a koje nisu tačne.

“NK Ilijaš trenutno ne provodi bilo kakve aktivnosti u vezi sa odavanjem počasti pokojnom Milomiru Odoviću. Ne postoji nikakav plan odigravanja revijalne utakmice povodom toga, kao ni plan postavljanja murala u čast Milomira Odovića. Vijesti koje su objavili neki portali na ovu temu su lažne i NK Ilijaš poziva te portale da navedene vijesti povuku sa portala. Oni koji su pustili ovakvu vijest najmanje vode računa o dignitetu i pijetetu prema sportskoj legendi Ilijaša, i Bosne i Hercegovine. NK Ilijaš će uvijek biti na raspolaganju da u koordinaciji sa drugim relevantnim subjektima, a naročito sa porodicom Milomira Odovića na primjeren način oda priznanje i počast našoj legendi.

Ovom prilikom upućujemo svoje svoje duboku izvinjenje porodici Odović, te pozivamo sve da zaustave širenje dezinformacija.

Hvala svima i sportski pozdrav

UO NK Ilijaš”, stoji u objavi ovog kluba.

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.