fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Nina Prlja o životu od beogradske starlete, Dubaija, reality programa i zatvora smrdjela sam sam na budj kao i sve robijasice

Njen život se kretao od beogradskog noćnog života do blještavih svjetala Dubaija, rijaliti programa i natpisa u novinama, šljaštećih izloga prestižnih evropskih brendova, estetskih zahvata i krijumčarenja kokaina do odsjaja metalnih rešetaka Centralnog zatvora u Beogradu. Zatvorski dani postali su materijal za knjigu koju je napisala: “Prvom klasom do ćelije 12”. Knjiga je nastala u vrijeme istrage i optužnice za trgovinu drogom.

Ona je Nina Prlja, rijaliti učesnica, spisateljica i model. Gostujući u emisiji Crna Hronika na Kurir TV govorila je o svom burnom životu: optužbama za prostituciju, za prenos droge u tjelesnim otvorima, organizovani kriminal, o učešću u rijalitiju, ali i o teškim zatvorskim danima.

Prlja je odlučno negirala optužbe da je obavljala posao tzv. narko mule.

– 20.000 put ću ponoviti da nikada u životu svom nisam tako nešto uradila. Nikada ne bih to uradila niti ću ikada to uraditi. Policija me je odvela zato što je ta žena koja je to prenosila rekla u policiji da sam ja u kriminalnoj organizaciji. Da sam bila optužena ne bih otišla u rijaliti kao nesnađen slučaj. Bila sam kod kuće u svom krevetu kada su me uhapsili – rekla je Prlja i dodala:

– Kokain jeste pronađen u mom stanu, ali nije bio moj. Ja sam ovdje optužena, ali ne i osuđena. Morala sam biti zatvorena dok je trajao postupak i to je kraj. Bila sam u beznađu i uopšte nisam znala šta se dešava. Tek sam u zatvorskoj kantini vidjela natpise o sebi koje ne mogu da ponovim. Ja stvarno ne mogu da vjerujem odakle ta količina dezinformacija i mržnje prema meni, jednoj običnoj djevojci.

Tvrdi da je u rijaliti ušla iz nužde, jer se nakon izlaska iz zatvora našla u teškoj situaciji.

– Istraga je trajala sedam mjeseci. Nakon mjesec dana poslije istrage bila sam prinuđena da uđem u rijaliti. Ostala sam bez momka i bez novca. Nikad se sa momkom od tad nisam vidjela. Nisam imala ni jednog prijatelja koji bi bio na mojoj strani. Bila sam primorana da uđem u rijaliti gdje sam još goru stvar napravila.

Na pitanje voditeljice Jelene Pejović da li je ulazak rijaliti zaista bio jedino rješenje rekla je da nije bila u mogućnosti da radi bilo koji drugi posao:

– Bilo je nemoguče da budem frizer kao “mula koja je krijumčarila kokain”. Da sam otvorila salon, ko bi htio da dolazi? Nije bilo drugog rješenja. Ja sam tamo htjela i da objasnim šta je istina, ali ja nisam znala šta je rijaliti. Tamo je krenula priča o mom navodnom bavljenju prostitucijom. Tu su proširili oni muškarci koji su nešto htjeli sa mnom, pa to nisu dobili. Ja nisam ulazila u rijaliti da bih sa nekim imala seksualne odnose.

A vrijeme koje je provela i zatvoru bilo je prema njenim riječima na svakodnevnom nivou veoma traumatično.

– Katastrofalne stvari su mi se dešavale i nisam vidjela nikakav izlaz. Bila sam pod nekim adrenalinom. Pretvarala sam se da sam jaka. To mi je toliko teško palo da sam se pretvorila u bezosjećajnu osobu koja je morala takva da bude. Nisam mogla da pokažem svoju slabost, jer je to veoma opasno uraditi u zatvoru. Bilo mi je toliko teško da sam morala to da prenesem na taj papir.

Prlja svjedoči da pojave fizičkog i seksualnog nasilja među ženama i zatvoru nisu bile rijetka pojava.

– Ja to nisam vidjela, ali čula sam stalno te jauke i krike. Dolazilo je često do malteretiranja i zlostavljanja. Neke žene su sebi vadile zube, jedna romkinja je neprestano plakala za svojom djecom. Bilo je strašno.

U zatvoru je sklopila nova prijateljstva, ali bila je i svjedok pokušaja samoubistva djevojke koje je kako kaže bila nesrećno u nju zaljubljena.

– Ja sam se tamo sprijateljila sa nekim osobama, jer su one vidjele moju snagu. Shvatila sam da ću ostati jako dugo i odmah sam počela intezivno da treniram i da pišem. Djevojka iz zatvora se objesila jer je bila zaljubljena u mene. Meni je nje stvarno bilo žao, ali ja nisam znala šta da radim sa njom. Ona je danima i noćima sjedila pored mog kreveta moleći me da budemo zajedno. Na sreću preživela je. Nekoliko nas ju je skinulo iz toaleta. Premjestili su me u ćeliju sa djevojkom koja je bila na jako lošem glasu. Ona je, međutim, bila toliko pozitivna i ne znam zašto je imala takvu reputaciju. Postale smo dobre drugarice. Nije ni ona bila psihički stabilna, vodila sam je u bolnicu. Psihijatrija u Centralnom zatvoru je strašna.

Pomoć je došla sa sasvim neočekivane strane.

– Smršala sam 15 kila i smrdjela sam sam na buđ, kao i sve robijašice. Nikad gore nisam izgledala. Bivši momci i momci iz kraja su se javili da mi pomognu i tada sam vidjela ko mi je pravi prijatelj za razliku od nekih javnih ličnosti koje su i te kako znale da troše moj novac i da dolaze kod mene u Dubai gdje sam ih upoznavala sa bogatim ljudma. Na kraju su završavale u krevetu sa mojim momkom.

Ipak, smatra da je zatvorsko iskustvo na nju imalo i pozitivno dejstvo.

– Da se nije desio taj zatvor ne bih postala normalna osoba. Ja bih sve na svijetu dala da sam se više obrazovala i učila jezike. Voljela bih da znala da izlazim kao sav normalan svijet – rekla je Prlja.

crnahronika/press

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...