fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Nina Kapetanović, hrabra studentica medicine, treba našu podršku

Nina Kapetanović, mlada i hrabra studentica medicine iz Sarajeva, suočava se s neizdrživim bolovima zbog rijetke koštane anomalije koja zahvaća njen mišićno-koštani sistem. Iako  ima 22 godine, Nina je već prošla kroz niz operacija i medicinskih tretmana u borbi da bi mogla voditi normalan život. Njena želja je da postane doktorica ortopedije kako bi mogla pomoći drugima koji se suočavaju sličnim izazovima kao ona.

Prva operacija koju je Nina imala bila je 2017. godine, kada su joj ugrađeni fiksatori u noge radi ispravljanja deformiteta. Međutim, nakon što su fiksatori uklonjeni, došlo je do strašne komplikacije – bakterija je dospjela u natkoljeničnu kost, uzrokujući infekciju koja uzrokuje nepodnošljive bolove. Sada joj je kost u kritičnom stanju, a potrebna je hitna intervencija kako bi se spriječilo daljnje propadanje.

Nina se suočava s izazovom skupog medicinskog tretmana – ugradnje implanta, koji bi joj omogućio bolju pokretljivost i spriječio daljnje propadanje kosti. Trošak ovog tretmana iznosi 7.500 eura, a za Ninu i njenu porodicu to je ogroman iznos.

Međutim, postoji način na koji možemo pomoći Nini. Udruženje “Pomozi.ba” pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava kako bi se omogućilo Ninino liječenje. Donacije su moguće putem broja 17021 ili putem web stranice udruženja www.pomozi.ba. Također, donacije se mogu izvršiti putem PayPal-a ili na brojne žiro račune dostupne za uplate kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inostranstva.

Nina je bila nesebična u pomaganju drugima, volontirajući za naše korisnike koji su putovali u Egipat na liječenje. Sada je naša prilika da uzvratimo i pružimo podršku Nininom liječenju.

Svi koji žele pomoći Nini mogu to učiniti doniranjem putem organizacije Pomozi.ba. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, od velikog je značaja za Ninu i njenu borbu. Neka naša zajednička podrška pruži nadu i olakšanje Nininoj patnji, te joj omogući da ostvari svoj san da postane doktorica i nastavi pomagati drugima.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...