fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Neša Galija acoustic duo nakon pet godina ponovo svira u Tuzli

Publiku koja uživa u dobrom, starom rock&rollu zasigurno će obradovati informacija da niz izuzetno uspješnih koncerata širom Bosne i Hercegovine, u septembru nastavlja legendarni Neša Galija, frontman grupe koja na muzičkoj sceni traje već 47 godina.

Jesen u znaku velikih hitova poput “Dodirni me”, “Stare trube”, “Još uvek sanjam”, “Digni ruku”, Tuzla će, sa Nešom Galijom i gitaristom Goranom Vičetićem, muzičkom dvojcu, doživjeti 30. septembra 2023. kroz acoustic rock&roll šou u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona u Tuzli.

Tuzlaci nakon nekoliko uspješnih Nešinih nastupa u Domu mladih Tuzla, već pet godina čekaju njegov povratak u grad gdje se tradicionalno njeguje i cijeni iskreni rock&roll. Interesovanje u prvim danima najave ovog događaja nagovještavaju da bi koncertna dvorana BKC-a u Tuzli mogla biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Inače, Galija je jedan od najtrajnijih rock&roll sastava u regionu, osnovan 1976. godine, kada je Nenad Milosavljević Neša, već tada poznat kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio rock grupu za učešće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

Početak je to fantastične karijere tokom koje je Galija odsvirala bezbroj koncerata i neponovljivih hitova, te objavila 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma.

Dva vrhunska virtuoza i neponovljiv glas Neše Galije garantuju fantastičan koncert za koji će se sa sigurnošću tražiti karta više.

Ulaznice za koncert Neše Galije, koji organizuje ArtWork produkcija, su u prodaji svaki radni dan od 08:00 do 15:00 sati u Biletarnici BKC TK.

Sve dodatne informacije i rezervacije zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona 035 311 070 ili e-mail adresu: marketing@bkctuzla.ba.

JU BKC TK

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...