fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Nastavnica u Srbiji zamolila učenika da se prikladno obuče, otac policajac je izvrijeđao

Unija sindikata prosvjetnih radnika Srbije (USPRS) Priboj saopštila je da se u istoj sedmici u kojoj je u skoro cijeloj Srbiji organizovan štrajk zaposlenih u prosvjeti, u znak protesta protiv premlaćivanja nastavnika u Bačkoj Palanci, u Priboju dešavalo nasilje nad prosvjetnim radnicima.

Sindikat u saopštenju objašnjava da je u OŠ “Desanka Maksimović“, pred početak priredbe povodom Dana škole, roditelj zaposlen u policiji došao u školu i pred svim prisutnim najgrublje izvrijeđao nastavnicu koja je učestvovala u pripremi priredbe.

“Izgovarajući uvrede prijetio joj je prstom, vikao, unosio se u lice i prisilio je da se izvini njegovom djetetu, jer ga je, pred početak priredbe, zamolila da se prikladno, (u skladu sa školskim propisima) obuče. Nastavnici se, inače dugogodišnjoj radnici škole, zbog pretrpljenog sresa, poniženja i uvreda pogoršalo zdravstveno stanje, pa je prevezena u službu hitne pomoći“, ističe se u saopštenju.

U pribojskoj Gimnaziji, kako se dalje dodaje, učenik se telefonom snimao na času i snimak, u kome izgovara uvrede i prijetnje prema jednom profesoru, “uživo“ prenosio na društvenu mrežu Tik-Tok. Povodom ovog slučaja profesor je podnio pisanu prijavu u kojoj je naveo da je učenik povrijedio njegov ugled, čast i dostojanstvo.

Zbog navedenih slučajeva nasilja, na inicijativu predsjednika sindikata OŠ “Desanka Maksimović“, 20. maja je održan sastanak predsjednika sindikata USPRS svih pribojskih škola.

Konstatovano je da se povodom nasilja u školama od strane uprava škola adekvatno postupalo, da su slučajevi na vrijeme prijavljeni i da su pokrenute predviđene procedure.

“Od policije, tužilaštva i drugih nadležnih zahtijeva se pravovremeno i adekvatno dalje postupanje. Ne možemo, ne želimo i ne smijemo više tolerisati da se sistemski generisano nezadovoljstvo, agresija i bijes nekažnjeno izlivaju po zaposlenima u prosvjeti – najmanje zaštićenim radnicima javnih službi. U borbi protiv nasilja svake vrste pozivamo sve građane na solidarnost“, piše u saopštenju.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...