fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Nakon ispadanja Izraela mnogo toga je jasnije: Ovo je trenutna projekcija baraža za EURO

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Porazom od Rumunije, Izrael je postao siguran učesnik baraža za Evropsko prvenstvo naredne godine, a Izrael se tamo priključio reprezentaciji BiH, koja je od ranije učesnik baraža.

Ostalo je do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kada će konačan kostur baraža biti poznat, još samo jedno kolo, ali većina stvari već je sasvim poznata.

Tako je sasvim jasno da će u baraž pored Bosne i Hercegovine i Izraela još i selekcije Finske i Ukrajine, odnosno Islanda. To će ovisiti od ishoda utakmice između Ukrajine i Italije koja se igra u ponedjeljak, jer će nakon nje biti poznato ide li Ukrajina direktno na prvenstvo, a Italija u baraž, ili obratno.

U slučaju da Ukrajina ode direktno na prvenstvo, baraž B divizije bi izgledao ovako:

Izrael – Island
Bosna i Hercegovina – Finska

Pobjednici bi međusobno igrali za plasman na turnir, a domaćin bi bio određen žrijebom.

Realniji je međutim slučaj da Ukrajina ne ode direktno na turnir, već da bude učesnik baraža. U tom slučaju, baraž A lige Lige nacija bio bi nekompletan. U njemu su zasad sigurni Poljska, Estonija kao pobjednik D lige, te Vels ili Hrvatska (ona ekipa koja ne ode direktno na turnir). Da bi se popunio baraž A lige, žrijebom bi se u njega prebacila jedna od ekipa iz B lige, ali isključivo onih koje nisu osvojile svoje grupu u Ligi Nacija. Dakle, Izrael i BiH ne bi ušle u žrijeb.

U žrijeb bi ušle reprezentacije Finske, Ukrajine i Islanda, a ovisno od toga koja bi ekipa bila prebačena u baraž više lige, parovi baraža B lige izgledali bi ovako:

Izrael – Island (ako u viši rang budu prebačene Finska ili Ukrajina) odnosno Izrael – Ukrajina (ako u viši rang bude prebačen Island)

Bosna i Hercegovina – Finska (ako u viši rang budu prebačene Ukrajina ili Island) odnosno Bosna i Hercegovina – Ukrajina (ako u viši rang bude prebačena Finska).

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...