Pratite nas

Upišite traženi pojam

Magazin

NAJPOZNATIJA BH. GRUPA: Collapse bend uskoro će svoju publiku počastiti novim pjesmama

Collapse bend je jedan od najpopularnijih bh. bendova. Sačinjavaju ga 4 momka, Rusmir Tahirović koji je zadužen za klavijaturu, Mirza Ibrahimović bubnjar, Vahid Osmanović bas gitara i frontmen benda Elmir Hodžić pjevač.

Oni su ekskluzivno govorili za Express o novim pjesmama, albumu te duetu s Halidom Bešlićem o kojem se ovih dana mnogo govori. 

  • Pripremamo album, a na proljeće izlazi singl. Imamo trenutno pet pjesama za album kojima smo tekst i muziku mi radili, pa vidjet ćemo kako će nas vrijeme poslužiti i hoćemo li uspjeti izbaciti album ili ćemo singl po singl izbacivati. Zato što su to naše pjesme biti će malo drugačije i jedva čekamo reakciju publike – rekli su.

U posljednje vrijeme se govorilo o duetu upravo između Collapsa i Halida Bešlića, a oni su na to rekli:

  • Ima tu nešto i možda bude. Ne možemo još ništa reći, ali u kontaktu smo stalno. Poslije covera “Snjegovi hladni” sam dobio poziv od Halida da se upoznamo i tako je počelo sve – rekli su. 

Oni su nevjerovatnom brzinom dosegli svoju popularnost te danas svaki njihov nastup bude ispunjen publikom koja uživa u njihovim pjesmama i atmosferi.

  • U zadnje vrijeme smo stalni gosti u Sarajevu. Mislim sve što ima restorana i klubova da smo obišli. Ovdje nas baš raja gotivi – rekli su. 

Oni su izbacili nekoliko svojih pjesama koje su postale veliki hitovi, a otkrili su koja je to njihova najdraža pjesma te koju publika najviše voli i naručuje. 

  • Pjesmu “Šeherzado” najviše traži publika, ali “Neprežaljena” je nama najdraža – kazali su iz grupe Collapse. 

U 2024. godini ih očekuje mnogo nastupa, kako su nam rekli, ali pored toga su otkrili koliko im imponuje što na njihovim nastupima najveći dio publike sačinjavaju žene. 

  • To je ljepši dio publike. Svaki normalan muškarac bi uživao u tome, ali to svakako donosi i mušku publiku. Kada dođu žene, doći će i muškarci. Svakako nama je draži dio publike ženski. 

(S. ČENGIĆ / Express)

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...