fbpx

Nada Topčagić: Sramota me je što nisam pomogla Žarku dok je bio živ

od Urednik

Nada Topčagić skrhana je bolom zbog smrti Žarka Lauševića koji je u njegovoj knjizi “Dan prođe godina nikad” čak spomenuo u lijepom kontekstu.

To je oduševilo pjevačicu kada je čitala njegovo djelo, ali sada sebe krivi što za života slavnog glumca nije našla za shodno da ga bar jednom pozove i upita za zdravlje.

Muzička zvijezda ne može sebi da oprosti što se nije čula sa preminulim umjetnikom.

– Sada kada je sve prošlo niko nije pomogao Žarku. Nisam ni ja. Svi ga sad vidimo kad ga nema. Kad su mi javili ljudi umjesto da sam išla da ga tražim, stalno u nekoj žurbi, ja ne dam nikome u porodici da radi, sve nosim na svojim leđima i onda mi prođe dan i kada me novinari zovu budem premorena nisam ni za šta. Mnoge propuste sam napravila gdje ne bi trebala. Konkretno u slučaju Luševića. Baš sam suprugu Zlatku rekla: “Kako ga nismo pronašli u Njujorku, a bili smo tamo”. Veliki propust sam napravila. Toliko tužno i jadno od svih nas, od ljudi, čovječanastva – priča istaknuta umjetnica i dodaje:

– Sada je kasno! Niko se nije pitao kakav je njegov život bio? Koliko se mučio? Nisam znala da je Žarko toliko bolestan. Za njega mi je posebno žao, jer je samo prošao kroz život. Ja sama sebi namećem teškoće života. Sada se svi opraštaju od njega, a gdje smo bili sve ove godine da ga pitamo kako si. Sramota je i mene i sramota od čovječanstva. Sada nam je žao, jeste sigurno, ali nismo bili ispravni prema njemu. Preživljavam baš teško njegovu smrt – rekla je estradna umjetnica.

(express/kurir)

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.