fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Na šta će ličiti Javni servis: BHRT od ponedjeljka ukida 15 emisija, a to nije sve…

Kolegij BHRT-a kojeg čine generalni direktor Belmin Karamehmedović i urednici programa donijeli su odluku da se od ponedjeljka 27. maja pojedine emisije skinu iz programa BHT-a, a neke će biti skraćene.

Jedna od najgledanijih emisija “Jutro za sve” od ponedjeljka će umjesto tri sata trajati dva i to od 7 do 9 sati zbog problema s resursima.

Iz programa su skinute emisije Jedan (intervju) Benjamina Butkovića, Odbrojavanje, Putevi zdravlja, Nova avantura, domaći dokumentarni program, Propuh, Thinking Box, Art Depo, Moja zemlja, DVS – Filmski festival u Kanu, Identiteti, Global, Konačno petak sa Majom Miralem, Inbox, Trend.

Dakle, od ponedjeljka Javni radio-televizijski servis BiH neće ispunjavati svoju zakonsku obavezu o programskim sadržajima.

Tešku finansijsku situaciju BHRT-a najviše osjećaju radnici koji su posljednju plaću primili 8. aprila, te 150 KM početkom maja. Od tada do danas nije im uplaćena niti jedna marka.

Za utorak 28. maja Sindikat BHRT-a je najavio održavanje protestnog skupa u zgradi BHRT-a.

Poslovodni odbor BHRT-a ponovo je uputio poziv RTV FBiH da se postigne dogovor o raspodjeli prikupljene RTV takse koja stoji na računu Elektroprivrede BiH.

BHRT traži da im se uplaćuje 50 posto od prikupljene takse, a RTV FBiH da ide 25 posto.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...