Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Može mu se: Državni zvaničnik ispraznio branu da pronađe telefon koji mu je ispao u vodu

Državni zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je naredio da se isprazni brana kako bi njegov telefon bio izvučen.

Trebalo je tri dana da se ispumpaju milioni litara vode iz brane, nakon što je Rajeshu Vishwasu ispao uređaj dok je snimao selfie.

U trenutku kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen vodom da bi radio. Vishwas je tvrdio da telefon sadrži osjetljive vladine podatke i da ih treba vratiti.

Međutim, optužen je za zloupotrebu položaja. Inspektor hrane je u nedjelju ispustio svoj Samsung telefon, vrijedan oko 1.200 dolara, u Kherkatta Dam, u centralnoj indijskoj državi Chhattisgarh.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspjeli pronaći telefon, platio je dopremanje pumpe, rekao je Vishwas u video izjavi u indijskim medijima.

Rekao je da je imao usmeno dopuštenje zvaničnika da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”. Dodao je da je to “zapravo koristilo poljoprivrednicima kako bi imali više vode”.

Pumpa je radila nekoliko dana, ispraznivši oko dva miliona litara – navodno dovoljno za navodnjavanje šest kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta.

Njegova misija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odjela za vodne resurse, stigao nakon pritužbe. 

– Suspendiran je do istrage. Voda je bitan resurs. Ne može se ovako rasipati, rekla je Priyanka Shukla, predstavnica okruga Kanker.

Vishwas je negirao da je zloupotrijebio položaj.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Sergej Barbarez (52) fotografijom koju je objavio na Instagramu potvrdio je da je pristao preuzeti kormilo Zmajeva. Kao grom iz vedra...

Vijesti

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je Bosanski Novi, kako se i vidi na fotografijama...

Vijesti

Ivana Ilić majka male Danke Ilić je otvorila ranjenu dušu i po prvi put progovorila o tragičnom 26. martu kada je dvogodišnja djevojčica nestala,...

Biznis

Vijest da je američka kompanija Regulus Global preuzela je velike udjele u dvije značajne firme domaće vojne industrije, privukla je mnogo manje pažnje i...