Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Mostar će i ove godine, već tradicionalno, biti domaćin konferencije Connecto, koja će u Tehnološkom parku Intera okupiti stručnjake iz sfere inovacija, novih tehnologija, digitalizacije, industrije, obrazovanja i nauke, prenosi Fena. 

Organizatori ističu kako je cilj “Connecta 2024” povezati potencijale dijaspore i Bosne i Hercegovine, ljude, ideje i investicije te ispričati niz konkretnih i pozitivnih priča u moru negativnosti.

“Ako do sada kojim slučajem niste čuli za ovaj događaj, a vjerujemo kako vas nema mnogo takvih, onda vam želimo reći kako je u pitanju jedna od najkvalitetnijih i najpozitivnijih stvari kojoj ćete prisustvovati ovoga ljeta, ne samo u Mostaru, nego i u čitavoj Bosni i Hercegovini, makar će se utjecaj događaja osjetiti i izvan granica zemlje.”, saopćili su iz Tehnološkog parka (TP) Intera.

I ove godine na konferenciji će se izmjenjivati najpozvaniji i najpriznatiji govornici iz sfere inovacija, novih tehnologija, digitalizacije, industrije, obrazovanja i nauke.

Zajedno sa Intera TP-om, iza organizacije ovog eminentnog događaja stoje GIZ (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) kroz BOOST projekt koji sufinanciraju Europska unija i Njemačka vlada kroz projekt EU4DigitalSME, kao i Enterprise European Network (EEN).

Organizatori očekuju da ovogodišnji Connecto 2024. bude najveći, najposjećeniji i najkvalitetniji događaj do sada.

“Cilj konferencije ostaje jedinstven i isti kao i ranije – povezati potencijale brojne bosanskohercegovačke dijaspore i potencijale Bosne i Hercegovine, sa zajedničkim ciljem napretka kroz zajednička ulaganja, razmjenu ideja i stvaranja novih mogućnosti za zajedničko sudjelovanje na najzahtjevnijim svjetskim tržištima.”, poručili su iz Intere.

Kako su naveli, Connecto je već odavno pokazao kako se može i mora, kao i da neke stvari uopće ne izgledaju neostvarive već da je potrebna samo kvalitetna platforma koja povezuje ljude i ideje, koja spaja one koji traže partnera i one koji žele investirati u kvalitetne projekte.

Konferencijski dio u dvorani Europa kreće u utorak, 25. juna, a Connecto 2024. se nakon toga nastavlja glasovitim B2B susretima, koji su također zaštitni znak konferencije i trajat će sve do 27. juna.

“Kako je formula B2B susreta do sada opravdala, pa i premašila sva očekivanja organizatora, tako je i ove godine ostavljen maksimalan prostor za tu vrstu komunikacije među sudionicima događaja. I upravo to je prednost i ovog izdanja konferencije Connecto – konferencija s potpuno ljudskim likom, makar ćete svi vi koji nećete biti u mogućnosti fizički biti prisutni na samom događaju, čitavu konferenciju moći pratiti putem livestreama.”, poručili su organizatori.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Sergej Barbarez (52) fotografijom koju je objavio na Instagramu potvrdio je da je pristao preuzeti kormilo Zmajeva. Kao grom iz vedra...

Vijesti

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je Bosanski Novi, kako se i vidi na fotografijama...

Vijesti

Ivana Ilić majka male Danke Ilić je otvorila ranjenu dušu i po prvi put progovorila o tragičnom 26. martu kada je dvogodišnja djevojčica nestala,...

Biznis

Vijest da je američka kompanija Regulus Global preuzela je velike udjele u dvije značajne firme domaće vojne industrije, privukla je mnogo manje pažnje i...