fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

MORAO SAM DA UZVRATIM: Mirza Pandur otkrio da li se kaje zbog rasprave s Đorđe Davidom

Takmičar Mirza Pandur priredio je sjajan nastup ove subote u „Zvezdama Granda“, a iako je za prolazak u polufinale morao još jednom da se pokaže u baražu nije se razočarao.

Takmičar je nakon dulela sa Mikijem Sekulovskim stao ispred Grandovih kamera i sumirao svoje utiske.

-Prezadovoljan sam svojim nastupom i zaista mi je drago kako je to ispalo – istakao je on.

On je prvo otpjevao grčki hit, a zatim Adilovu pjesmu, što je izazvalo veliku polemiku među članovima žirija.

-Pjesme se i pjevaju da se o njoj vode polemike. Drago mi je, ovo je moja želja bila da otpjevam ovu grčku pjesmu sa kojom živim zadnjih 15 – ak godina. To je kultura iz moje kuće, ostvario sam svoju želju i publika je lijepo prihvatila – rekao je Pandur, a zatim dodao šta ga vezuje za grčku muziku:

-Ništa osim muzike i topline njih kao naroda.

Mirza je prije pjevanja prve pjesme recitovao stihove Mike Antića što je oduševilo sve u studiju i kraj malih ekrana.

-Miroslav Mika Antić je jedan od mojih najdražih autora i nešto što uvijek rado čitam i uz šta spavam, odmaram i nadograđujem sebe, na kraju krajeva – istakao je on.

Pandur je odgovorio Đorđu Davidu nakon konstatacije da je imao greške tokom izvođenja grčke pjesme, što je izazvalo totalnu pometnju u studiju.

-Morao sam da uzvratim iz razloga što je zaista nezahvalno, jer je ovo prvo prepjevavanje ove grčke pjesme gdje se riječi jedne sa drugim ne poklapaju, u smislu grčke i srpske verzije. Ali, nije ništa strašno, to su sve stvari koje me bodre i vuku naprijed – objasnio je Mirza, a zatim otkrio kako je Snežana reagovala na njegovu ideju da otpjeva grčku pjesmu:

-Tokom priprema je bila malo skeptična u početku, ali kad je čula kako sve to zvuči, izašli smo na zelenu granu – rekao je on.

Mirza je nakon toga otkrio da li smatra da će mu Đorđe David raspravu uzeti za zlo.

-Umjetnici su takvi da uvijek raspravljaju. Ne smatram sebe za umjetnikom, ali sam neko ko umjetnost njeguje. Tražio sam njegov odgovor na ono što sam ja rekao, a ako uzme za zlo, Bože moj. Nadam se da neće, u super smo odnosima, izvešću ga na ručak da porazgovaramo o tome – zaključio je Pandur za Grand.

(Express / Grand.nova)

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...