Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Mladi košarkaši od kupa “Kraljevskog grada – Jajce” stigli i do NBA

Kada se pomene košarkaški turnir za igrače do 14 godina, možda bi se moglo pomisliti da je to samo još jedan u nizu običnih sportskih događaja namijenjenih djeci. Međutim, postoji jedan turnir koji se izdvaja iz mase – to je Kup kraljevskog grada Jajca koji već devet godina uspješno organizuje KK “Vodopad”.

Šta čini ovaj turnir tako posebnim? Pa, na ovom turniru se mogu vidjeti talentovani mladi igrači koji bi u budućnosti mogli zaigrati ključnu ulogu u svijetu seniorske košarke. Mnogi od njih već su postigli impresivne uspjehe i postali prepoznatljiva imena u svijetu košarke.

Krenimo od igrača koji je do sada postigao najveći uspjeh – Nikola Jović, košarkaš Miami Heata i reprezentativac Srbije. Nikola je učestvovao na turniru 2017. godine predstavljajući ekipu KK “Sava” Beograd.

Zatim imamo Zvonimira Ivišića, košarkaša University of Kentucky (NCAA) i omladinskog reprezentativca Hrvatske. Zvonimir je također bio učesnik turnira 2017. godine, predstavljajući ekipu ŠK “Dražen Petrović” iz Šibenika.

Njegov brat, Tomislav Ivišić, također je uspješan košarkaš, igrajući za SC “Derby” Podgorica (ABA Liga) i reprezentaciju Hrvatske. Tomislav je zajedno s bratom učestvovao na turniru prije Sedam godina za ekipu ŠK “Dražen Petrović” iz Šibenika.

Luka Krajinović, košarkaš University Gonzaga (NCAA) i omladinski reprezentativac Hrvatske, također je bio učesnik turnira. Luka je predstavljao ekipu “Cedevita Junior” iz Zagreba na turniru 2019. godine.

Juraj Pleadin i Antonio Klarin su košarkaši KK “Šibenka”, kluba koji se takmiči u ABA2 ligi i najvišem rangu hrvatske košarke. Obojica su učestvovali na turniru 2017. godine, igrajući za ŠK “Dražen Petrović” iz Šibenika.

Filip Jović, košarkaš “Mege” iz Beograda (ABA Liga), također je bio učesnik turnira. Filip je predstavljao ekipu KK “Spars” Sarajevo na turniru 2018. godine.

Harun Zrno, košarkaš “Valmiera” (Latvijsko-Estonska liga), koji je prije toga igrao za KK “Spars” u ABA2 ligi, također je bio učesnik turnira. Harun je učestvovao na turniru 2019. godine, predstavljajući KK “Spars”.

Zinedin Mulić, košarkaš KK “Spars”, također je bio učesnik turnira. Zinedin je postao reprezentativac BiH prije dvije godine, ali nažalost je doživio povredu u utakmici protiv Francuske. Sada se vraća nakon teške povrede. Mulić je također učestvovao na turniru 2019. godine, predstavljajući KK “Spars”.

Ovaj turnir predstavlja značajnu platformu za mlade talente da pokažu svoje vještine i steknu dragocjeno iskustvo. Kroz učešće na ovom turniru, ovi mladi košarkaši su imali priliku da se takmiče sa vršnjacima iz različitih klubova i zemalja, što im je omogućilo da napreduju i razvijaju se kao igrači.

The post Mladi košarkaši od kupa “Kraljevskog grada – Jajce” stigli i do NBA appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...