fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Milošević: Ni meni ovo sve ne treba, ali ne razmišljam da odustanem

Reprezentacija naše zemlje će sutra na stadionu Bilino polje ugostiti reprezentaciju Slovačke u posljednjnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili selektor Savo Milošević i defanzivac Salzburga Amar Dedić.

Milošević je otvorio konferenciju osvrtom na sramotno izdanje naše reprezentacije u porazu od Luksemburga u četvrtak.

“Mislim da ima nešto pozitivno. Par nekih igrača, ne bih navodio imena, a mislim da i ne moram. Vidljivo je bilo koji su momci spremni bili da idu preko svojih granica. Podsjetiću, kada sam došao na prvoj konferenciji za štampu sam rekao da će svaki igrač morati dati maksimum, pa i preko toga. U skladu sa tim sam postavljao zahtjeve i ono što je bilo neophodno da se uradi na terenu. Jasno je na svim prethodnim utakmicama bilo koji su momci spremni da idu preko toga i da zaista žele. Tu ubrajam i neke nove, koji nisu bili pozivani prije mog mandata”, rekao je Milošević.

Kako kaže, porazi nikada nisu prijatni, pa tako ni ovaj, te da su svi znali da je siutacija teška.

“Nikome porazi nisu prijatni. Najmanje meni. Ni meni ovo sve ne treba. Ali, niko nije rekao da će put biti lagan. Kada sam došao mišljenje svih je bilo da je situacija teška, s obzirom na sve viđeno u kvalifikacijama, a tim je tada bio kompletan. Mi smo na prekjučerašnjoj utakmici igrali bez pet-šest momaka, od kojih je većina startnih 11. Nisam to navodio, niti ovo sada pričam kao neko opravdanje. To smo probali da iskoristimo da dođemo do nekih novih igrača. Jasno je da su ljudi ljuti i kivni. Djelom bih mogao biti i ja, ali nemam tu mogućnost u ovom trenutku, već trebamo da izvučemo najbolje iz ovog i spremimo se za baraž. Sutra imamo još problema, koje ne mogu navesti detalje, ali vidjećete. Imam 4-5 igrača sa kartonima i mogućnost da propuste prvi meč baraža. Ovo je činjenica, nije alibi. Apelovat ću na voljnom momentu i na karakteru da momci pokažu i da odradimo što bolje možemo utakmicu”, izjavio je Milošević.

Istakao je kako već ima potpuni plan za mart i utakmice baraža.

“Imam apsolutno sve. Tim koji treba da igra i model igre, način na koji trebamo da igramo, jedini koji može ova ekipa igrati. Neću dijeliti naravno. S obzirom na to da nemamo utakmice do marta, plan je da obiđemo sve igrače za koje planiramo da igraju u startnih 11 i predočimo im plan. Tako mogu doći spremni za baraž i da znaju šta se od njih očekuje, svaka sitnica da im bude jasna”, kategoričan je Milošević.

Na pitanje da li iz reprezentacije “cure” informacije, jer se u javnosti sat vremena prije zvaničnih sastava mogao vidjeti tim za Luksemburg Milošević kaže:

“Kako je sastav dospio u javnost, volio bih i ja da znam. Biću iskren, meni to ne znači. Te informacije mi ne znače. Nemam energije svakako da se bavim tim stvarima ako je neko uradio. Neka je njemu na čast. Ne mislim i da nam je to moglo pomoći da smo sačuvali sastav, iskreno. U drugom planu su mi takve stvari. Možda je to pogrešno, ali nemam trenutno vremena što se toga tiče”, rekao je Milošević.

Ističe da što se njega tiče nije mu problem i da ode poslije ove utakmice ako to traži Savez, javnost i mediji.

“Ne razmišljam o tome. Sve što nije u mom domenu, kao što rekoh, ne. Ne razmišljam da ja odustanem, mislim da bi to bilo nekorektno da razmišljam. Na kraju krajeva, dogovor je bio da se spremimo za baraž, a da ove utakmice prođemo kako možemo. Moje mišljenje je kao i prvog dana, mislim da možemo proći u baražu, ako budemo zdravi. Imamo problem u sredini, probali smo u ovoj utakmici da nađemo personalno rješenje, a u izostanku njega moraćemo naći sistemsko, timsko, i imam ideju kako. To je moj fokus. Sve drugo što nije do mene, ako to Savez, mediji, javnost budu tražili nije problem, idem, ujutru”, jasan je Milošević.

O Anelu Ahmedhodžiću kaže:

“Ja se iskreno nadam da je dobra situacija. Bio sam u komunikaciji sa njim. Ideja je bila da se pojavi, iako je povrijeđen, ali je čekao neke papire oko vize. Možda je to i najveće pojačanje za nas. Borio sam se ova dva mjeseca za takvog igrača. Mislim da sam dosta toga uradio i vjerujem da će, ako bude zdrav, on biti u martu u ekipi”, rekao je Milošević.

Na pitanje kako da se uzvrati navijačima i pokuša vratiti povjerenje kaže: 

“Prava reakcija je da pokažemo pravi odnos prema igri. Ne postoji ništa drugo. Ja ne znam drugi način”, završio je Milošević.

Reprezentativac Amar Dedić ističe da igrači osjete pritisak i da je situacija trenutno teška.

“Samo mogu reći da je teška situacija trenutno. Svjesni smo toga. OSjeti se to, nemam šta da lažem, osjeti se među igračima. Moramo se spremiti za taj mart. U teškoj situaciji smo trenutno, moramo dati sve od sebe da to popravimo”, rekao je Amar Dedić, pa dodao:

“Mislim da je najveći problem trenutno što su igrači izgubili samopouzdanje. To se osjeti na terenu, osjeti se pritisak i mislim da je to razlog najveći. Mi moramo pokušati da to skinemo sa sebe i da jednostavno odigramo. Fudbal se igra što voliš, što voliš igrati za reprezentaciju. “

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Slovačke igra se sutra od 20:45 na stadionu Bilino polje uz direktan prijenos na BHT1.

The post Milošević: Ni meni ovo sve ne treba, ali ne razmišljam da odustanem appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...