fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH

Međunarodni policijski atašei za BiH i regiju u posjetu GP BiH

Međunarodni policijski atašei za BiH i regiju te predstavnici izaslanstva EU – Ured specijalnog predstavnika EU-a posjetili su u srijedu, 17. svibnja, Graničnu policiju (GP) BiH gdje su ih dočekali ravnatelj Mirko Kuprešaković i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić.

Kuprešaković je poželio dobrodošlicu policijskim atašeima iz Francuske, Španjolske, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Švicarske, Njemačke, Italije, Australije, kao i predstavnicima EUFOR-a, EUDA-a, EUSR-a te ih upoznao s nadležnostima Granične policije BiH, značajnim realiziranim akcijama i aktivnostima u prethodnom razdoblju te o sigurnosnim prijetnjama i trendovima, kao što su nezakonite migracije i pokušaji krijumčarenja migranata, navodi se u priopćenju GP BiH.

Ovaj posjet je održan u okviru EU projekta “Jačanje međupolicijske suradnje i koordinacije u BiH” s ciljem jačanja međuagencijske i međunarodne suradnje i razmjene informacija na međunarodnoj razini te unaprjeđenje kapaciteta i učinkovitosti u provedbi zakona.

Ujedno je bio cilj predstaviti i uspješnu suradnju na državnoj razini, a jedan od pokazatelja je i suradnja s Međunarodnom zračnom lukom Sarajevo, koju su posjetili međunarodni policijski atašei i predstavnici izaslanstva Europske unije, nakon sastanka u sjedištu Granične policije BiH.

Ravnatelj Zračne luke Sarajevo Alan Bajić im je predstavio rad i nadležnosti te ih poveo u obilazak zračne luke. Bajić je tom prilikom istaknuo kako je suradnja zračne luke i Granične policije BiH izvrsna, a sve s ciljem stabilnog i sigurnog okruženja u zračnoj luci. Nakon toga je protubombaška jedinica Postrojbe granične policije Zračne luke Sarajevo prezentirala prisutnima aktivnosti koje provode te prikazala dio specijalizirane opreme, između ostalog i upotrebu robota za potrebe svojih aktivnosti.

Šef Zajedničkog centra za analizu rizika Granične policije BiH Dinko Tvrtković, nakon posjeta zračnoj luci, predstavio je sudionicima nadležnosti, djelovanje i aktivnosti pripadnika centra te istaknuo važnost međuinstitucionalne suradnje, što potvrđuje i djelovanje unutar centra pripadnika Službe za poslove sa strancima, Uprave za neizravno oporezivanje, Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja i Ureda za veterinarstvo BiH.

Na kraju je Kuprešaković naglasio kako je Granična policija BiH otvorena za suradnju te kako su ta suradnja kontinuirano unaprjeđuje, kako na državnoj, tako na međunarodnoj razini. Usuglašeni su daljnji modaliteti suradnje i održavanja sastanaka s ciljem međusobne potpore, razmjene informacija i zajedničkih aktivnosti.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...