fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Majka Marije Šerifović PROŠLA KROZ PAKAO: Verica zbog ucjene nije mogla da se razvede, mužu plaćala KOCKARSKE DUGOVE

Pjevačica Verica Šerifović iz braka sa Rajkom Šerifovićem ima kćerku Mariju Šerifović, a malo ko zna da njen život nije bio nimalo lak.

Verica Šerifović je zbog ljubavi napustila gimnaziju, a od samog početka bračnog života pjevačica je doživljavala i psihičko i fizičko nasilje, ali je zbog kćerke Marije odlučila da ostane pored supruga.

– Kada je Marija bila mala, željela sam da napustim Rajka i podnijela sam papire za razvod, ali on je imao veze u Kragujevcu i uspio je da smuva da Marija pripadne njemu. Doživjela sam jači nervni slom i rekla: „Ma, neka mi bude kako bude. Odustajem od razvoda, odustajem od svega“. Sad poslije toliko godina mogu da kažem, možda je to tako moralo da bude – ispričala je svojevremeno Verica i priznala da je njen bivši suprug imao problema sa alkoholom.

– Prosto ne mogu da verujem da dvije čašice rakije mogu da promjene čovjeka. Njega su svi voljeli jer je društven, drug do koske, ali kad popije dvije, tri to više nije taj čovjek. Teško sam se nosila sa tim, nisam samo ja, svi smo, i svekar, svekrva, jetrva… – pričala je pjevačica i otkrila zbog čega je trpjela.

– Bila sam dijete, šta sam znala sa 18 godina. Mnogo sam krila, čak i od roditelja. Tata da je znao, on bi ga odrobijao. Dobro, nekad sam mogla da sakrijem, nekad nisam – prisjetila se svojevremeno pjevačica.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

– Riješila sam da kad Marija završi gimnaziju da to prekinem. Mislim da sam imala najtužniji i najkraći sporazumni razvod u istoriji. Rajko je volio da se kocka i jednom tipu je dugovao neke pare, došao je kući i rekao mi: „Moraš da mi daš pare da vratim“,i ja mu kažem: „Ok, koliko je to?“, a on odgovori 1.000 maraka. I ja iz šale kažem da ću mu dati 1.500 maraka, ali da potpiše sporazumni razvod. I on samo kaže: „Nema problema, pozovi advokata i daj mi pare“. Ja reko’ polako, da odemo mi prvo kod advokata. I odemo, potpisa se on, uze pare i ode, a ja žena razvedena – pričala je ona i dodala:

– Našla sam se u čudu, taj osjećaj – da li da plačem, da li da se smijem. Advokat me gleda i kaže: „Vera, hoćete čašu vode?’“, a ja ga pitam: „A je l’ mogu da dobijem neku lijepu kafu? I da me ništa ne pitate“. Gledam onu kafu, pušim cigaretu i pitam samu sebe- dvadeset i nešto godina, toliko energije, da ne pričam o svojoj ljepoti, mladosti, pjevanju, parama, kuvanju, svega da se to odjednom presječe. Vjerovatno je on mislio da papir trpi sve – ispričala je Verica koja se od Rajka razvela 2003. godine, prenosi Blic.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...