fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Turizam

Luksuz na planini Igman: Hotel Monti, idealan za odmor u svakoj prilici

Hotel Monti ima jedan od najljepših wellness i spa centara u regiji koji gostima pruža sve što im je potrebno za odmor.

Planine su oduvijek bile najbolje utočište za bijeg od gradske gužve, od zagađenog zraka i ubrzanog života. Posebno su planine postale posjećene u posljednje dvije godine kada građani koriste svaku priliku da se sklone od zatvorenog prostora i nezdravog okruženja.

Tako građani sve češće odlučuju svoj odmor provesti upravo na nekoj od planina u našoj zemlji, a jedna od posjećenijih planina je Igman, smještena u blizini Sarajeva. Ova planina od kraja 2020. godine posjetiocima nudi posebno mjesto za predah, ali i mjesto sa vrhunskom uslugom za najbolji odmor u bilo koje doba godine.

Razvoj turizma

Hotel Monti svojim gostima pruža brojne sadržaje, kako unutar hotela, tako i vani. Harmoničan i ušuškan ambijent hotela Monti vješto stvara dinamičan dijalog s prirodom. Hotel ima jedan od najljepših wellness i spa centara u regiji koji gostima pruža sve što im je potrebno za odmor. Monti ima i vrhunski restoran, najsavremeniji fitness centar prepoznat od vrhunskih stručnjaka iz tog domena, opremljenost hotela odgovara potrebama profesionalnih sportista, ali i rekreativaca i u skladu je s najvećim svjetskim standardima.

-Sama lokacija hotela, koja je izolovana, daje sigurnost gostima. Od trenutka otvaranja do danas, hotel Monti je bio i jeste idealno mjesto gdje naši gosti pobjegnu iz svakodnevnice i gdje odlučuju provesti svoj zimski, ali i ljetni odmor. Prošla godina za nas je bila veoma uspješna i svakako očekujemo trend rasta u poslovanju – kazali su iz hotela Monti za magazin Visit BiH.

Većina gostiju hotela Monti je iz Bosne i Hercegovine, kao i iz zemalja regiona. Iz Montija kažu kako im je to posebno drago zbog činjenice da i građani BiH vide vrijednost turističkih destinacija u našoj zemlji, te kako time zajedno razvijaju bh. turizam.

-Zimska sezona je do sada bila dosta uspješna i zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Ove godine očekujemo rast u poslovanju. Kako smo hotel koji je operativan već dvije godine, imamo jasne pokazatelje i ciljeve na kojima moramo raditi. Smatramo da smo na pravi način iskoristili priliku da se promoviramo u regiji i šire, a rezultati su već vidljivi. Radujemo se godini koja je pred nama – poručili su iz hotela Monti.

Hotel Monti pored smještajnih kapaciteta, pruža i usluge restorana Insieme s 200 sjedećih mjesta koji će zadovoljiti sve zahtjeve gostiju. U restoranu možete otkriti fuziju tradicionalnih i svjetskih okusa s novim domaćim pristupom.

-Neka vas igra stilova, okusa, zabave i uživanja prati od jutra preko podneva pa sve do noći – kažu iz Hotela za magazin Visit BiH.

Naglašavaju da je u restoranu Insieme zastupljena internacionalna kuhinja, s tim da imaju i domaću, tradicionalnu kuhinju.

-Većinski se radi o planinskim jelima koja bi se mogla okarakterizirati kao tradicionalna kuhinja. Raznovrsnost našeg menija garant je zadovoljstva svakog gosta hotela bilo da se radi o domaćim ili stranim turistima – ističu.

Pitali smo ih i da li i u kolikoj mjeri u pripremi jela koristite domaće proizvode.

-Naši kuhari što je više moguće koriste domaće proizvode, jedina iznimka jeste ukoliko neke namirnice nemamo na našem tržištu i isti se uvoze. U takvim slučajevima smo primorani u pripremi jela koristiti proizvode koji nisu domaći. Trudimo se da u svakom segmentu koristimo sve domaće proizvode, kao i domaće dobavljače – kažu u hotelu Monti.

Brojni sadržaji

Pored restorana, hotel Monti svojim gostima pruža i mnoge druge sadržaje.

-Hotel Monti sadrži wellness i spa centar koji je prava oaza za goste gdje mogu odmoriti tijelo i duh. Ukoliko ipak gosti imaju potrebu za fizičkom aktivnosti imaju mogućnost da vrijeme provedu u našem fitness centru koji je opremljen po najvišim standardima i zadovoljava potrebe vrhunskih sportista – naglašavaju u menadžmentu.

Ukoliko odlučite svoj odmor provesti u ovom hotelu, na raspolaganju imate 65 udobnih soba i apartmana koji vas jednostavno pozivaju na odmor u prirodnom ambijentu olimpijske planine Igman. Puni ste energije i želite aktivno odmarati, ljubazni domaćini za vas će organizirat i dodatne aktivnosti.

-Pored usluga hotela, gostima nudimo i dodatne vanjske aktivnosti s tim da taj dio radimo s našim partnerima koji se isključivo bave tim dijelom organizacije turističkih tura, izleta… A mi smo svakako gostima na raspolaganju da im predložimo kao i dogovorimo za njih sve kako bi uživali što je više moguće u svom odmoru – poručuju iz hotela Monti.

S obzirom da hotel Monti radi tokom cijele godine, uvijek se trude gostima ponuditi novitete, nove pakete i maksimalno iskoristiti fantastičnu lokaciju.

-S našim partnerima imamo zimske i ljetne aktivnosti na planini i poznati smo kao apsolutni lider kada je u pitanju organizacija team buildinga za kompanije. Konferencijski turizam je jedna od najzastupljenijih grana turizma ne samo kod nas nego generalno u hotelima. Bilježimo veliku posjećenost u tom segmentu gdje kompanije imaju odlične uvjete za rad. Drago nam je kad nam se iste kompanije iznova vraćaju što nam daje nevjerovatno zadovoljstvo i motivira nas da naše usluge u kontinuitetu poboljšavamo – kažu nam.

Luksuzni hotel u srcu Igmana zaista je magnet za sve posjetitelje, a zavisno od perioda godine i sezone koja je, tako se i struktura gostiju mjenja.

-Većinom su domaći ili gosti iz regije ukoliko se odnosi na individualne goste. Također, i grupni turizam jeste za goste iz regije većinom. Ako pričamo o ljetnoj sezoni, tu su većinom gosti iz GCC regije, tako da zaista struktura gostiju ovisi o periodu godine odnosno sezone – poručuju na kraju.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...

Crna hronika

Na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, u naselju Donja Lohinja kod Gračanice, jučer se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba...