Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

LOLA IZ KOLA: Balkanac zbog skupe kirije već 6 mjeseci živi u autu u Americi

Dobro jutro, ovo je pogled iz mog apartmana, riječi su muškarca sa Balkana koji navodno već šest mjeseci živi u svom automobilu usred Amerike.

Lola iz kola, tako se zove Jutjub kanal neimenovanog muškarca koji je brzo postao popularan na Balkanu, što svakako ne čudi jer ovaj gospodin kaže da mu je kuća tamo gdje mu je automobil parkiran.

Trenutno se nalazi u državi Juta u Solt Lejk Sitiju, gdje radi puno radno vrijeme. Snimajući svoj dan, o sebi malo otkriva, međutim priznaje da mu ovakav način života najviše odgovara jer mu daje potpunu slobodu.

U svom prvom videu, nakon buđenja i ispijanja kafe koju je kupio na benzinskoj pumpi priznaje:

– Kafa se pije, uživam u pogledu, ovdje mi je toplo i imam još dva sata lufta i onda na posao. Evo vidite gdje sam parkiran, ovo je parking od bolnice gdje sam i prespavao noćas. Nije dozvoljeno naravno spavanje na parkingu ali nekad se možemo provući. Naravno ne svaku noć…Pogled je ovdje ekstra – kaže on, dok snima prizor iz auta – poluprazan parking prekriven snijegom.

Pokazao je ljudima i kako izgleda unutrašnjost automobila.

– Pošto je ovo prvi video, samo da vam brzinski pokažem moj apartman. Imam krevet za kampovanje, imam dušek i imam kvalitetnu, za ekstremno niske temperature vreću i ništa više. I na ovoj vreći i na najnižim temperaturama na minus. Recimo, spavao sam i na minus 20, u autu je bilo oko nule, ili minus 10, a u vreći mi je bilo ekstra toplo bez ikakvog dodatnog zagrijavanja – objašnjava on, te dodaje da je upravo ta vreća najbolja investicija koju je napravio u skorije vrijeme.

– Automobil je 2008. godište, vrlo je prostran i komforan, kožna su sjedišta i ja sam zaprepašćen kako sve na ovom automobilu radi, svaka sitnica! Auto je inače mnogo popularan kod kampera, koristimo ga i mi za urbano kampovanje u gradu, ali i oni na ruralnim područjima – kaže on.

Priznaje da su ga mnogi pitali zašto ne nabavi kamper – koji je svakako komforniji od bilo kog automobila, međutim, objašnjava on da u Americi postoji problem sa kamperima koji su tamo, mnogo skupi – od 500 dolara po malim mjestima do 1.500, 2.000 dolara po malo većim gradovima.

– Ja živim u autu stalno, znači nemam stan, nemam sobu, ne plaćam ništa, ne plaćam ni parking, ovo je jedino što ja posjedujem i živim i ujedno radim puno radno vrijeme. Nisam klošar što bi se reklo kod nas, jer ovo je životni stil koji meni odgovara. Volim slobodu! Pogotovo što su ovdje te krije i sve ostalo abnormalno skupe, a ja volim da sačuvam novac, a opet da promijenim lokaciju.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je Bosanski Novi, kako se i vidi na fotografijama...

Vijesti

Ivana Ilić majka male Danke Ilić je otvorila ranjenu dušu i po prvi put progovorila o tragičnom 26. martu kada je dvogodišnja djevojčica nestala,...

Biznis

Vijest da je američka kompanija Regulus Global preuzela je velike udjele u dvije značajne firme domaće vojne industrije, privukla je mnogo manje pažnje i...

Sport

Danas su u Parizu izvučene grupe za Muški rukometni turnir na Olimpijskim igrama. Aktuelni olimpijski pobjednik, evropski prvak i zemlja domaćin Francuska, sastat će se...