fbpx
Sport

L‘Equipe: Kylian Mbappe napravio potez kojim je zabrinuo vlasnike PSG-a

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Mbappe je prošlog ljeta potpisao novi ugovor sa francuskim velikanom, koji ga za klub veže do 2025. godine, a u tom ugovoru ima posebnu klauzulu.

Kako je objavio L‘Equipe, klauzula Mbappeu omogućuje da sam bira hoće li raskinuti ugovor 2024. ili će ostati u klubu do 2025. godine, a kako sada stvari stoje, Francuz je odlučio da zasad ostaje samo do ljeta sljedeće godine i novi ugovor neće potpisati.

Francuski klub će sljedećih nekoliko godina biti na prekretnici, a iz redova Parižana će gotovo sigurno otići Neymar i Lionel Messi. Njihovim stopama bi mogao krenuti i Mbappe, kojeg u svojim redovima ponovo želi vidjeti Real Madrid.

Vlasnici PSG-a su Mbappeu obećali da će biti centar njihovog projekta, te je dobio jednu od najvećih plata u svijetu fudbala. Francuz je njima to vratio dobrih igrama, ali bi ipak na kraju moglo doći do rastanka između dvije strane.

Podsjetimo, Mbappe je ove sezone za PSG, ako gledamo sva takmičenja, odigrao 41 utakmicu. Postigao je 40 pogodaka, dok je zabilježio devet asistencija. 

Oznake:

Možda vas zanima