fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

KONCERT ZA PAMĆENJE: Zabranjeno pušenje samo niže uspijehe

Zabranjeno pušenje, sinoć je održalo dugoočekivani, slavljenički koncert na Šalati, koji su započeli tačno u 20:30, a završili u 23:30 i prisutnima pružili puna tri sata užitka.

Pjesmom “Neću da budem Švabo u dotiranom filmu” otvorili su koncert, nakon koje je Sejo zagrebačkoj publici otkrio:

“Koliko je Sarajevo mama, Zagreb je (Zabranjenom pušenju) tata! Ako se ikada desi da se na ovaj grad puca, neću pobjeći iz njega. Ovo je moj grad!”, što je kod publike dočekano s oduševljenjem.

Nastavili su jako, kroz “Anarhija all over Baščaršija” i “Otpor stoko”, do “Čovjeka starog kova”, a omiljeni hit i fraza “Pos’o, kuća, birtija” orila se Šalatom, baš kao i “Pišonja i Žuga u paklu droge” te “Karabaja”.

U jednom trenutku počela je padati kiša, ali dobro raspoloženoj publici to nije smetalo nego su uglas s bendom nastavili pjevati omiljene pjesme. Publika je slavljeniku Seju otpjevala rođendansku pjesmu, a koncert se nastavio pjesmama “Djevojčice kojima miriše koža” i “Guzonjin sin”. Otprilike u to vrijeme kiša je prestala i atmosfera se usijala i takva ostala do kraja koncerta.

Pjesme “Hadžija il’ bos”, “Jugo 45”, “Zenica Blues”, “Fikreta”, “Lijepa Alma” i “Počasna Salva” dovele su koncert kraju. Bez teatralnog odlaska i dolaska, bend je u bis uplovio pjesmom “Fildžan viška”, a pjesmom “Ibro Dirka” završili su ovaj slavljenički koncert koji će svi još dugo pamtiti.

Svaki član benda dao je svoj doprinos sinoćnjoj atmosferi, Anđela Zebec koja je pjevala “Amazing Grace” i “Bacila je sve niz rijeku”, Tomislav Goluban koji je svojim umijećem na usnoj harmonici pjesme dizao na nove nivoe, svjetski “dvoboji” Tonija Lovića i Dejana Oreškovića Kloa, pozitivna, pozadinska energija Traka ili pak ona iz prvih redova, od strane Roberta Boldižara, ali i debitanski nastup Sejinog sina, mladog, perspektivnog klavijaturiste, Vite Sučića, koji je kako Sejo kaže, njegova verzija 2.0, ona poboljšana!

I naravno, Sejo, koji je puna tri sata izvodio ono što najbolje zna, ostavljao srce na pozornici.

Uprkos kiši, sinoćnji pobjednici večeri ipak su bili Zabranjeno pušenje i vjerna publika koja je cijeli koncert u glas pjevala i pratila bend. Nijedna osoba nije otišla prije kraja, a provjereno znamo, kako su neki čak i propustili svoj let kako bi bili dio ovog koncerta za pamćenje.

(Express / CDM)

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...