Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Kole i Jabusele složni: “Moramo se fokusirati na Musu, čeka nas paklena atmosfera u Mejdanu”

Francuska košarkaška reprezentacija u tuzlanskoj dvorani Mejdan obavlja posljednje pripreme pred večerašnji susret 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na čelu francuske delegacije je proslavljeni Goran Radonjić, koji je prenio utiske Francuza koji su više nego zadovoljni prijemom i uslovima u Tuzli.

Kada je riječ o ekipi, selektor Vinsen Kole (Vincent Collet) je na treningu uvježbavao akcije, ali je i krio glavne taktičke zamisli od znatiželjnih novinara u trenucima kada je trening bio otvoren za javnost.

– Moja ekipa mora biti mnogo bolja u ofanzivnom dijelu, a u defanzivi moramo se fokusirati na Džanana Musu, koji je najbolji igrač Bosne i Hercegovine. Bit će teška utakmica u paklenoj atmosferi – rekao je Kole.

Geršon Jabusele (Guerschon Yabusele) je saigrač Džanana Muse u Real Madridu i raduje se dvoboju protiv njega.

– Bosna i Hercegovina je dobra reprezentacija. Očekujemo tešku utakmicu. Ono što sam čuo da nas čeka i paklena atmosfera na tribinama. Radujem se tome – rekao je Jabusele.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Francuska počinje u 19 sati, a vrata dvorane Mejdan bit će otvorena od 17 sati.

Objava Kole i Jabusele složni: “Moramo se fokusirati na Musu, čeka nas paklena atmosfera u Mejdanu” pojavila se prvi puta na BH Reporter.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...