fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Ko je bogataš koji želi biti načelnik: Pažnju privukao skupim autombilima

U oktobru ove godine održat će se lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, a proces odabira i prijave kandidata je u toku.

U međuvremenu, pojavljuju se zanimljiva imena koja će pokušati osvojiti vlast u raznim općinama, piše BiznisInfo.ba.

Jedno od njih je Davor Ivoš koji se odlučio kandidovati kao nezavisni kandidat i pokušati osvojiti mandat načelnika Bugojna. Rok za prijavu stranačkih lista ističe počekom narednog mjeseca.

O Ivošu je BiznisInfo.ba pisao prije nekoliko godina, kada je počeo privlačiti pažnju svojih sugrađana.

Tada smo pisali da je riječ o mladom investitoru koji je vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, koji spadaju među najpopularnije u tom gradu, a u to vrijeme je preuzeo i upravljanje fudbalskim klubom Iskra čiji je bio glavni finansijer.

Davor Ivoš

Lokalni mediji su tada pisali da je Ivoš pokreno izgadnju novog stadiona i igračima kupio novi autobus. Osim toga, u to vrijeme je planirao izgradnju staračkog doma u vrijednosti od 4 miliona KM.

Doduše, njegovi odnosi sa klubom su kasnije bili dosta turbulentni. Mediji su 222. pisali da je podnio ostavku na mjesto predsjednika NK Iskra. Osim toga, godinu dana kasnije protiv njega je potvrđena optužnica zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, prema podacima sa stranice Kantonalno tužilaštva SBK. Optužnica se odnosila na prisvajanje novca od donacija iz općinskog budžeta za NK Iskra.

Strast za skupim automobilima

Ivoš je pažnju Bugojanaca najviše privlačio izrazito skupim automobilima, koji odudaraju od realnosti u ovom malom mjestu. Tada je pojasnio i odakle mu novac.

– Porodica Ivoš je dugo godina vlasnik jednog preduzeća u Švicarskoj koje pravi i montira montažne objekte, a ja sam generalni direktor preduzeća i glavni inicijator porodičnih investicija u Bugojnu. Sav materijal koji je moguće dobavljamo iz Bugojna i BiH čime jačamo ekonomiju naše zemlje i radnu snagu u BiH – kazao je on tada.

Dodao je da je u Bugojnu rođen i da voli taj grad.

– Zarađeni novac u Švicarskoj ulažem u svoje Bugojno – istakao je Ivoš.

Upitan je i o tome što često mijenja luksuzne automobile.

– Da, istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe – kazao je on.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...