fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Ko će predvoditi Plave sa klupe?

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Upravni odbor FK Željezničar sinoć je održao sjednicu kojoj su prisustvovali Dino Đurbuzović, aktuelni šef stručnog štaba i sportski direktor kluba sa Grbavice Samir Bekrić.

Obojica su podnijeli izvještaj o urađenom u prethodnom periodu i u razgovoru sa čelnicima kluba iznijeli plan za naredni period. 

Đurbuzović je stigao na Grbavicu u jako nezgodnom trenutku za Plave, ali je uspio u šest utakmica, koliko je sa klupe predvodio tim, ostvariti pet pobjeda i remi. To je bilo sasvim dovoljno da finiš sezone ne dočekaju u opasnoj zoni, a na kraju kada se pogleda sve što se dešavalo tokom sezone, njegov mandat se može smatrati vrlo uspješnim.

Upravo o tome se i razgovaralo tokom sastanka, a sada je na čelnicima kluba da u međusobnim razgovorima, donesu odluku o daljnjim koracima.

Ostanak Đurbuzovića na klupi je jedno od rješenja, mada se sve glasnije priča da je prvi kandidat za klupu aktuelni trener HŠK Posušje Denis Ćorić. Najbolji trener Wwin lige u prethodnoj sezoni prema ocjeni fudbalera i trenera, zapravo slovi kao jedini protukandidat  Đurbuzoviću.

Iako o tome niko javno ne govori, niti je zvanično potvrđeno, razgovori između Ćorića i čelnika kluba su obavljeni, a detalji razgovora nisu poznati. Ono što je uspjelo “da iscuri” je da su obje strane spremne na dogovor, a da li će do njega i doći ostaje da se vidi.

Prema nezvaničnim informacijama, čelnici kluba bi trebali donijeti odluku do petka, a potom krenuti u sklapanje igračke križaljke. Neki igrači su već napustili klub, nekim od njih je istekao ugovor, a sasvim sigurno da će na Grbavicu stići nekoliko fudbalera. 

Nova uprava kluba ne želi da se ponovi situacija iz prethodne sezone, a svakako da je ovaj period jako važan da se to i ne desi. 

Imenovanje trenera, početak rješavanja igračke križaljke i plan priprema za narednu sezonu koja počinje krajem jula, zadatak je koji bi trebao biti riješen tokom ove sedmice.

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...