fbpx
Sport

Klafurić: Želio bih pohvaliti igrače za njihov pristup i ispunjavanje zahtjeva dogovorenih uoči utakmice

Velež se trenutno priprema za nastavak sezone Premijer lige BiH u kojem ih čeka mnogo posla kako bi ostvarili zacrtane cilje.

Prošle nedjelje Velež je na utakmici protiv Željezničara bio sa novim trenerom, Deanom Klafuriće. Hrvatski stručnjak nije vodio tim sa klupe, ali je u igri Rođenih vidio njegov ‘rukopis’.

“Neobična utakmica za mene, jer sam prvi put bio u toj situaciji da vodim utakmicu sa tribine. Nikada nisam u karijeri imao ni crveni karton, ali ni tu situaciju zabrane nekakve. Prvo bih želio pohvaliti igrače za njihov pristup i ispunjavanje zahtjeva dogovorenih uoči utakmice. Najvažniji je taj pristup o kojem stalno govorim, odnosno da uvijek moramo dati sve od sebe i to je ono osnovno što mora biti u fudbalu. To nas je na kraju doveli do pobjede”, kazao je Klafurić i dodao:

Što se tiče te moje situacije, prvo sam jako zadovoljan sa integracijom mog dijela stručnog štaba u domaći. Mislim da smo svi zajedno odradili dobar posao, a posebno bih tu istako trenera Merzića i Kalajdžića, koji su vodili utakmicu sa klupe. Naša komunikacija je bila preko telefona, ja sam Avdi dijelio sugestije i Merzić je to sjajno prenosio do igrača. Međutim, mene je posebno oduševila ta atmosfera, jer sam osjetio tu utakmicu sa tribine i bio sam među navijačima. Baš je bilo jako interesantno, budući da sam osjetio tu atmosferu Veleža, navijače, strast, emociju i to je bilo nešto baš posebno. Igra može biti još bolja, iako ne možemo reći da smo igrali loše, jer smo dominirali, posebno u početku utakmice, koji je bio sjajan. U drugom dijelu meča smo malo pali, pa smo prelomili utakmicu sa izmjenama koje su donijele svježinu i potrebnu okomitost prema golu, što nas je dovelo do pobjede.”

Novi trener Veleža komentarisao je i dolazak dva nova igrača, Dine Halilovića i Asmira Suljića.

“Doveli smo dva iskusna igrača koji će nas pojačati na pozicijama, gdje nam je to potrebno. Imamo u planu dovođenje još jednog igrača”, kazao je Klafurić. 

The post Klafurić: Želio bih pohvaliti igrače za njihov pristup i ispunjavanje zahtjeva dogovorenih uoči utakmice appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima