fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Kineski Great Wall Motors zatvara svoju evropsku centralu u Nemačkoj

Kineski proizvođač automobila Great Wall Motors (GWM) želi da zatvori svoju evropsku centralu u Minhenu. Kako navode njemački mediji, 100 radnika GWM Europe je pogođeno ovim potezom.

Radnici i poslovni partneri u obaviješteni o tom koraku. Otpušta se i cijeli top menadžment oko komercijalnog direktora evropske centrale Steffena Costa, navode njemački mediji.

Ipak, zatvaranje centrale ne bi trebalo da znači i povlačenje iz Evrope. GWM želi da zadrži postojeća tržišta, ali ubuduće će kontrolisati svoje poslovanje iz Kine, prenosi Autoblog rs.

Međutim, širenje na nova evropska tržišta za sada više nije u planu.

GWM svoje električne automobile i plug-in hibride nudi u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Švedskoj i Izraelu. Lansiranje brenda u Austriji i Švajcarskoj je bilo planirano, ali će sada biti stavljeno na čekanje.

Kako pišu mediji, bit će nastavljeno partnerstvo s trgovcem automobilima Emil Frey Group. Sada bi komunikacija trebalo da se odvija direktno sa centralom u Kini.

SUV vozila se prodaju pod markom Haval. Kompanija je imala velike ambicije u Evropi. Do 2023. godine u Minhenu je trebalo da radi 300 ljudi. Ali GWM je još bio daleko od toga. Sa samo 6.300 novih registracija prošle godine, grupa nije ispunila zacrtane ciljeve.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...