fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Kineska kompanija u obilasku Željeznica RS, razmatraju saradnju

Predstavnici kineske kompanije CRRC – Qigihar Rolling Stock Co. sa predstavništvom u Srbiji, boravili su danas u radnoj poseti u Želјeznicama Republike Srpske.

Sa članovima uprave ovog preduzeća razgovarali su o mogućnostima potencijalne saradnje na planiranim projektima Želјeznica Republike Srpske na obnavlјanju vučnih i vučenih sredstava i radioničkih kapaciteta.

Nakon radnog sastanka u okviru kog je članovima kineske delegacije predstavlјeno trenutno stanje želјezničkog sektora, kao i planovi i potrebe preduzeća u cilјu unapređenja i modernizacije, upriličen je i obilazak želјezničke stanice u Doboju, voznog želјezničkog parka i radionice za opravku šinskih vozila.

U narednim danima stručni tim kineske kompanije, zajedno sa inženjerima Želјeznica Republike Srpske, obići će pored dobojskih postojenja i radioničke depoe i vozni park u Banjaluci i Prijedoru, nakon čega će izvršiti detalјnu analizu realnih potreba i kroz stručne izvještaje predstaviti svoja idejna rješenja realizacije i načina modela finansiranja, buduće modernizacija želјezničkog sektora u Republici Srpskoj.

CRRC Qigihar Rolling Stock Co najveći je svetski dobavlјač opreme za želјeznički prevoz, sa najkompletnijim linijama proizvoda i vodećim tehnologijama.

Nјihove glavne djelatnosti pokrivaju istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, popravke, prodaju i tehničke usluge za želјeznička vozila.

The post Kineska kompanija u obilasku Željeznica RS, razmatraju saradnju appeared first on Biznis Info.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ženska osoba E. H. (29) iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. – Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 sati, PS Lukavac je obaviještena od...

Vijesti

Golema tuga nadvila se danas nad Gračanicom gdje je na Centralnom mezarju ukopana Elvira Huskanović, porodilja koja je preminula 22. maja u večernjim satima...

Biznis

Danas je, postavljanjem kamena temeljca, Lidl Bosna i Hercegovina svečano započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra. Centar se nalazi u  Lepenici, općina Kiseljak i...

Magazin

Ovogodišnja takmičarka „Zvezda Granda“ koja je osvojila region svojim vanvremenskim talentom, Šejla Zonić, ispričala je kako joj se otac razbolio kada je išla u...