fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Kataklizma: Potopljen stadion na kojem se ove sezone igrala i Premijer liga BiH

Sjeverozapadni dio Bosne i Hercegovine pogođen je poplavama posljednjih dana, a zbog toga su mnogi ljudi ostali unesrećeni.

Jedan od ugroženijih gradova je Bosanski Novi, u kojem stanovnici već nekoliko dana ne spavaju i prate vodostaje Sane i Une.

Mondo javlja da je pod vodom završio i tamošnji stadion Mlakve, koji doživljava pravu kataklizmu.

Stadion je potpuno potopljen i uništen, a podsjećamo, na njemu se ove sezone igrala i Premijer liga BiH, jer je Borac na njemu bio domaćin dok se mijenjao teren u Banjaluci.

Tokom noći Una se izlila i poplavila kompletan prvi sprat stadiona Mlakve do kojeg je nemoguće doći.

Sve u kompleksu je potopljeno i većinom uništeno, a na stadionu i oko njega samo voda, zbog čega su tokom jučerašnjeg dana i evakuisani igrači koji stanuju u kompleksu.

“U 113 godina postojanja nije nas zadesilo ovako nešto. Ovo nije katastrofa, ovo je kataklizma”, kaže za Mondo predsjednik FK Sloboda Novi Grad Mladen Bosančić i dodaje da se sve odigralo jako brzo u noći između utorka i srijede.

“U razmaku od 20 minuta voda je narasla dva metra. Evakuisali smo pet igrača koji su živjeli na stadionu. Vjerovatno ćemo danas raspustiti ekipu na par dana, ne možemo da igramo, ostali smo bez ičega. Nemamo bukvalno ništa. Tek ćemo vidjeti koliko je velika katasotrofa kada se voda povuče“, dodaje Bosančić koji ističe da će Sloboda i ovo preživjeti.

The post Kataklizma: Potopljen stadion na kojem se ove sezone igrala i Premijer liga BiH appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Crna hronika

Pjevač Mujo Hodžić, bivši takmičar “Zvezda Granda” preminuo je danas u Tuzli. Mnogi se prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama. Porodici želimo iskreno...

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Mujo Hodžić preminuo je u 26. godini života, a kako Grand saznaje pjevač se objesio. Izvor blizak blizak Grandu otkrio je da je Mujo već...

Crna hronika

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane...